Българи създадоха дрон, който може да промени коренно начина, по

...
Българи създадоха дрон, който може да промени коренно начина, по
Коментари Харесай

„Черният лебед“ и бялото сирене. Историята на първия товарен дрон, който е български

Българи сътвориха дрон, който може да промени радикално метода, по който се транспортират артикули и то на дистанции до 2 500 километра. Първият товарен отдалечено ръководен дрон е основан от българи – братята Свилен и Константин Рангелови и до този миг няма аналог в света.

с товарни дронове е българска. Екипът към този момент сполучливо приключи първият си тестов полет със самолета „ Черният лебед “ на летище Балчик. Двамата брата Константин и Свилен Рангелови създават плана близо 10 години. А причина за огромният им триумф е и хубавото българско сирене. Много липсвало на Константин, когато учил авиоинженерство в Холандия. Звъннал на брат си и му споделил:

„ Ти по кое време ще ми идваш на посетители
да ми донесеш малко хубаво български сирене,
защото не беше почитател на техните сирена и кашкавали и аз му споделих, несъмнено че няма да се подвигна със самолета да ти нося едно сирене, ти си инженер, измисли нещо. И по този начин, в този момент направихме дрон, който може да минава отдалеченост от тук до Холандия и то с доста повече от 1 кг сирене “, споделя Свилен Рангелов, съосновател на компанията.

„ Черният лебед “ може да носи товар до 350 кг, на разстояние до 2 500 км, също така самолетът или както
основателите му го назовават – летящата баничарка,
има потребност единствено от 400 м, с цел да кацне и излети, може да го направи даже и да няма гладка настилка.

„ Планираме първите търговски полети да стартират в края на тази година в Гърция – ще пренасяме аварийни елементи, електроника, фармацевтични и медицински артикули “, споделя още Свилен Рангелов.
Въпросният дрон се ръководи
изцяло отдалечено от опитни водачи. Двамата братя си дали заричане, до момента в който не осъществят първия си сполучлив полет да не се бръснат. Така през днешния ден те за първи път от 9 години се виждат без брада.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР