Българи са арестувани в Гърция заради това, че са вкарали

...
Българи са арестувани в Гърция заради това, че са вкарали
Коментари Харесай

Арестуваха българи в Гърция, вкарали по 4 стека електронни цигари на човек

Българи са задържани в Гърция поради това, че са вкарали по 4 стека електронни цигари на човек, които са били за персонална приложимост, заяви БТВ. Получили са и солени санкции на границата.

На 13 април Лиляна пътува с приятеля си към отмора в Гърция „ Аз пуша извънредно доста, моят другар също - за персонална приложимост. Митничарят ми сподели, че имаме проблем и ми сподели - това не са цигари, останах извънредно озадачена “, изясни Лиляна Петкова.

На Кулата - Промахон им споделят, че би трябвало да отидат с полицейски конвой до Серес, където да платят санкцията - по 1536 евро на човек. „ Снеха ни отпечатъци, никой не ни сподели, че сме задържани. Снимаха ме отстрани и анфас, като безспорен нарушител. Направих под паника офанзива, плаках в полицейското ръководство “, добави Лиляна Петкова.

В килията Лили се оказва с българка, арестувана за същото нарушение - 7 стека с електронни цигари. Арестувани са общо 7 души. Българите, които ще пътуват по Великден към Гърция, би трябвало да знаят, че могат да пресекат границата единствено с 2 кутии електронни цигари, а не с 4 стека, както за елементарните цигари. В България 2 кутии костват 11 лв..

За съпоставяне в Гърция единствено една кутия е 4 евро. Според разпоредбите на Европейски Съюз оптимално допустимото количеството е 800 къса цигари, 400 пури, 200 пурети и 1 кг тютюн. Но всяка страна сама взема решение какви още ограничавания да вкара, написа в евродирективата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР