Българи с възможности дават по 100 000 евро за ловен

...
Българи с възможности дават по 100 000 евро за ловен
Коментари Харесай

Ваканция за богатите: Българи плащат по 100 000 евро за сафари в Африка

Българи с благоприятни условия дават по 100 000 евро за ловджийски тур в Африка, описа притежател на туристическа компания, организиращ такива профилирани пътувания до страните от Черния континент, представен от " Монитор ". В последните години се следи оживление на интереса към лова в Африка, който е доста характерен, изяснява той.

Според него една от аргументите е, че ловът и в България към този момент не е на ниска цена занимание и става все по-скъп . Затова и хората, можещи да отделят сходна сума пари, избират да отидат тук-там и за дивеч, каквито нямаме в нашата страна . „ В Африка ценово най-достъпни дестинации за сафари са Намибия и Южна Африка . Ловът на антилопи е най-разпространен и на ниска цена. Нататък по ценовата листа идват по-специфичните животни и така наречен огромна петорка - лъв, бивол, слон, леопард хипопотам или носорог . Доста нашенци с финансови благоприятни условия вървят на подобен лов. Сумарно ловът й излиза над 100 000 евро “, прецизира предприемачът.
 
 Gulliver/Getty Images

Най-евтината такса за отстрел на дивеч в Африка е 150 евро за антилопа или прасе . Той уточня, че по-достъпните предложения са за 7-дневни турове , които костват по 1260 евро, като цената включва настаняване, храна, нощувки и превоза на място, предварителна обработка на трофеите . Самолетният билет и таксата за отстреляните животни обаче се заплащат настрана.

Безопасна дестинация за пътешестване ли е Африка?

В още доста страни се провеждат сафари - Замбия, Мозамбик, Танзания, Зимбабве . Те обаче са по-скъпи и се върви на лов за по-специфични типове животни и за трофеите се заплащат доста по-високи такси .-->

Мозамбик да вземем за пример се слави с най-ценните си биволи, Замбия - с лъвовете, в Зимбабве - със слоновете. Тези дестинации обаче са за опитни ловци, които знаят какво желаят и къде да го търсят. За начинаещите се предлага да стартират с лов на антилопи, прибавя туристическият специалист.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР