Българи с нови и скъпи коли масово инсценират инциденти с

...
Българи с нови и скъпи коли масово инсценират инциденти с
Коментари Харесай

Българи с тузарски коли въртят страшни шашми

Българи с нови и скъпи коли всеобщо инсценират произшествия с возилата си, с цел да си сменят гратис фаровете. Това написа в. "Телеграф ".

Това е последната наклонност при застрахователните измами на дребно, признаха от сектора. Причината е, че фаровете костват сред 1000 и 6000 лева, а гаранцията им е единствено 3 година Материалът, от който са направени, бързо стартира да дава недостатъци, фаровете потъмняват и се запотяват.

Ето за какво притежателите предизвикват произшествия, с цел да получат обезщетение от застрахователя по линия на каското и да си сменят проблематичните елементи. Някои претендират, че друга кола ги е блъснала. Други настояват, че комшия им има зъб и им е развалил фара.

В един от случаите мъж споделил на застрахователите, че съсед е нацелил фара му с въздушна пушка. За да е по-убедителен, той авансово направил дупка с нагрята отвертка във фара и пуснал вътре сачма. Друг пък си пробил фара с бормашина, като твърдял, че някой преднамерено му го е счупил. Застрахователите обаче отказали обезщетение, тъй като разкрили стружки вътре.

Застрахователите са нащрек за машинация в няколко случая. Единият е, в случай че притежателят таман си е направил каско и незабавно заявява вреда, с цел да претендира обезщетение. Напоследък обаче ужасно доста зачестили измамите по линия на "Гражданска отговорност ". Не всеки има пари за "Каско ", по тази причина хората всеобщо се възползват от наложителната застраховка. Най-често хитруването става с подправени двустранни протоколи за ПТП.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР