Българи принудиха шестима англичани да слязат от борда на самолета

...
Българи принудиха шестима англичани да слязат от борда на самолета
Коментари Харесай

Българи свалиха шестима британци от самолет заради страх от COVID-19 ВИДЕО

Българи принудиха шестима англичани да слязат от борда на самолета поради опасения, че са инфектирани с ковид. Това написа offnews.bg.

Полетът по линията София-Лондон излетя от софийското летище "Враждебна " в 20 часа в сряда без англичаните.

Курортният град Банско е под цялостна обсада, влизането и излизането в него е неразрешено, откакто британски ски екскурзиант болести с ковид трима българи.

Заразеният англичанин е в болница, само че без знанието на управляващите другите от групата му бяха настанени от туриоператора в хотел до Лъвов мост в София, където да чакат полет за родината си.

Това провокира гнева на премиера Бойко Борисов, който упрекна туроператора в безнаказаност, а по негово разпореждане пред хотела беше сложена полиция, която да блокира всякакво влизане и излизане от хотела.

Борисов сподели, че всички те ще бъдат натоварени на рейс и закарани на летището, когато за тях пристигна чартър.

Не е ясно дали свалените от самолета англичани са от тази група, само че е явно, че останалите пасажери си мислят тъкмо това.

На друго видео, направено няколко минути по-рано се вижда по какъв начин чакащи на Терминал 1 пасажери подвигат скандал на чиновници на летището, тъй като са позволили разбъркване на две опашки от чакащи. Според пасажерите англичаните са точно туристите от Банско, които са чакали своя чартър, само че той не е пристигнал.

След като началник на летището идва на място и потушава абсурда обаче се оказва, че шестима от англичаните са качени на борда на самолета. Тъй като самолетът е полупразен, един от тях предлага на българите да се разделят - англичаните да седнат начело, българите откъм гърба, а посред им да останат 8 свободни реда.

Българските пасажери обаче не се съгласяват с предлагането и упорстват капитана да вземе решение. Заради един болен беше подложен под карантина цялостен град. Разбирам, че желаете да се приберете вкъщи, само че тук сме 150 души и всички имаме фамилии, споделя един от българите.

Полетът ще продължи без съответните пасажери, е решението на капитана.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР