Българи от чужбина превърнаха в реалност дългогодишна идея на персонала

...
Българи от чужбина превърнаха в реалност дългогодишна идея на персонала
Коментари Харесай

Българи от чужбина създадоха детски кът в УМБАЛ Бургас |

Българи от чужбина трансфораха в действителност дългогодишна концепция на личния състав на Второ детско поделение на УМБАЛ Бургас – дребните пациенти да имат място за игра, оповестиха от лечебното заведение.

Фондация „ Ангели за България “ оборудва детски ъгъл, който към този момент се употребява от настанените в отделението деца. Ремонтът и настилката в помещението са дело на болничното заведение, а фондацията закупи мебелите, играчките и книжките.

„ Детският ъгъл е основан за по-малко от месец, ние сме доста щастливи, че към този момент го има, тъй като майките знаят какъв брой е мъчно да създадеш занятие за детето в границите на болничната стая и какъв брой натоварващ може да бъде този престой и за майката, и за детето. Сега всички деца, чието положение разрешава, могат да играят в този специфичен ъгъл и се надяваме престоят им тук да минава по-леко “, показа началникът на отделението доктор Хрипсиме Каспарян.

Тя добави, че връзката с донорите е била доста лесна и бърза. Стаята се употребява по график съгласно спецификата на болесттите при децата, с цел да не се смесват пациенти с разнообразни диагнози.

Фондация „ Ангели за България “ е основана от българи, които живеят във Англия, само че идеите ѝ поддържат сънародници от всички краища на света. Голяма част от донорите, които са поискали да оказват помощ на бургаската болница, са родом от Бургас.

Кампанията за изграждане на детски кътове в педиатричните отделения на държавните лечебни заведения в България тече съвсем година. До момента са оборудвани 20 детски къта, като всеки месец се основават два нови. Целта е да се обзет всички детски отделения в страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР