Българи, нека не съсипваме държавата и икономиката си. Това призова

...
Българи, нека не съсипваме държавата и икономиката си. Това призова
Коментари Харесай

Проф. Николай Овчаров: Гърция има само 20 случая на COVID-19? Едва ли

Българи, дано не съсипваме страната и стопанската система си. Това прикани археологът проф. Николай Овчаров във връзка обстановката с ковид.

,,Искрено съм засегнат от това, което става последните дни. Тази битка на някои медии за антирекорди и всичко останало, което с такова надали не наслаждение се произнася всяка заран. Просто чакаме надали не апокалипсиса и края на света. На всеки естествен човек е ясно, че в случай че през днешния ден има 240 случая, те са при 4500, съвсем 5000 проби. Едно обикновено пресмятане, което може да направи един възпитаник от 8-и клас, демонстрира, че в действителност процентът е към 5.2 и е доста по-нисък, в сравнение с % преди месец или по което и да е време. Това да се пресмятат хората, на които е открит ковид, е безусловно неправилно. Тази заран съм приказвал с доктор Николай Брънзалов, който е заместник-шеф на Лекарския съюз'', съобщи още проф. Овчаров.

Нов антирекорд! 240 са новите случаи на COVID-19 у нас

Имам благословията от него и от Лекарския съюз да го кажа това нещо като жител, че това всява суматоха и по никакъв метод не отразява същинската картина. Говоря сега от Перперикон, където идват доста туристи. Надяваме се още повече да дойдат през идващите дни. Това нещо, което се прави, би ликвидирало и този вътрешен туризъм, който ни остана, откакто ни затвориха границата отново. Виждаме какво се случва на гръцката граница, виждаме, че и други страни затварят границата си за българите точно заради това, че ние самите вършим по този начин, че демонстрираме, че сме най-застрашената и инфектирана страна в Европа, което изобщо не дава отговор на истината ", показа още проф. Овчаров в изявление за "Фокус ".

Според него Гърция няма единствено 15-20 случая.

Това е просто невероятно, даже в случай че погледнем всички околни страни каква е обстановката. Нека и ние имаме малко по-сериозно отношение към нашите проблеми. Това, което си предизвикваме сами, след това надали ще успеем да го оправим, уточни още археологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР