Българи, които посещават Одрин предимно за покупки, си правят PCR

...
Българи, които посещават Одрин предимно за покупки, си правят PCR
Коментари Харесай

Българи, които посещават Одрин, масово си правят за 22 лева PCR тестове

Българи, които посещават Одрин най-вече за покупки, си вършат PCR проби за КОВИД-19, преди да се върнат в родината си, оповестява " Хюриет дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

В България тези проби костват към 100 лв. (600-700 турски лири), само че в Турция им взимат единствено 170 лири (около 22 лева).

" Наблюдаваме мощен интерес от български жители за PCR проби след 20 януари, тъй като те са по-евтини тук ", сподели Бюлент Хамза, основен доктор в локална частна болница.

През последните месеци българи пътуват всеобщо до Одрин за пазар. Наскоро българското държавно управление обаче направи наложително жителите да показват негативен резултат от тест при влизане в страната, заради което броят на българите, които посещават Одрин, понижа, напомня изданието.

Местните управляващи са оптимистично настроени, че относително евтините PCR проби, които се оферират в Одрин, ще привлекат повече гости от България.

Резултатите от тестванията излизат за час и половина и са доста надеждни, споделя Хамза, като отбелязва, че в здравни институции това може да отнеме до 10 часа.

Българските жители първо отиват на пазар, след това се отбиват в някой от центровете за тестване в Одрин, преди да се насочат назад за България.

" Тестовете са скъпи в България. Аз имам сложени четири дози (от имунизациите против КОВИД-19), само че българските управляващи все пак изискват PCR тест за влизане в страната. Затова си върша тест тук ", споделя Емин Тунджа, който е пътувал от България за Одрин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР