Българи, които посещават Одрин предимно за покупки, си правят PCR

...
Българи, които посещават Одрин предимно за покупки, си правят PCR
Коментари Харесай

Българи си правят евтини PCR тестове в Одрин, преди да се върнат в България

Българи, които посещават Одрин най-вече за покупки, си вършат PCR проби за КОВИД-19, преди да се върнат в родината си, оповестява " Хюриет дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30199
В България тези проби костват към 100 лв. (600-700 турски лири), само че в Турция им взимат единствено 170 лири (около 22 лева).

" Наблюдаваме мощен интерес от български жители за PCR проби след 20 януари, тъй като те са по-евтини тук ", сподели Бюлент Хамза, основен доктор в локална частна болница.

През последните месеци българи пътуват всеобщо до Одрин за пазар. Наскоро българското държавно управление обаче направи наложително жителите да показват негативен резултат от тест при влизане в страната, заради което броят на българите, които посещават Одрин, понижа, напомня изданието.

Местните управляващи са оптимистично настроени, че относително евтините PCR проби, които се оферират в Одрин, ще привлекат повече гости от България.

Резултатите от тестванията излизат за час и половина и са доста надеждни, споделя Хамза, като отбелязва, че в здравни институции това може да отнеме до 10 часа.

Българските жители първо отиват на пазар, след това се отбиват в някой от центровете за тестване в Одрин, преди да се насочат назад за България.

" Тестовете са скъпи в България. Аз имам сложени четири дози (от имунизациите против КОВИД-19), само че българските управляващи все пак изискват PCR тест за влизане в страната. Затова си върша тест тук ", споделя Емин Тунджа, който е пътувал от България за Одрин.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30199  Хванаха юноша от Попово, нарушил карантината в последния ден Хванаха юноша от Попово, нарушил карантината в последния ден  Запълнени са Коронавирус леглата в болничното заведение в Разлог, сходна е обстановката и в Гоце Делчев Запълнени са Коронавирус леглата в болничното заведение в Разлог, сходна е обстановката и в Гоце Делчев  Коронавирус заболеваемостта в Сапарева баня трансферира 2000 на 100 000 Коронавирус заболеваемостта в Сапарева баня трансферира 2000 на 100 000
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР