Българи, които живеят в Дубай, са издирвани у нас. Сред

...
Българи, които живеят в Дубай, са издирвани у нас. Сред
Коментари Харесай

България с първи стъпки да се договори с ОАЕ за екстрадиция на обвиняеми

Българи, които живеят в Дубай, са търсени у нас. Сред тях са Васил Божков, Иван Танев - Универсалния. Божков е с 19 висящи обвинявания по 4 разнообразни каузи и не може да бъде екстрадиран. Причината е, че няма конвенция сред България и ОАЕ за изгонване на обвинени. А тези, които са вложили в Дубай, се употребяват със протекция.

Крум Зарков е направил първите стъпки България да се контракти с ОАЕ за екстрадицията на обвинени. Тече и разискване на меморандум с емирствата за съдействие в разнообразни сфери.

" Не са единствено тези известни имена, които излизат в общественото пространство. Много са българските жители, към които се водят каузи. Получаваме доста молби, които според законодателството на Обединените арабски емирства, би трябвало да изпратим към техен представител и той да поеме идващите дейности. До този миг не сме получавали в никакъв случай отговор от ОАЕ. Не желая да предизвикам дипломатически скандал, не споделям, че е преднамерено. Надявам се с това съдействие да решим дългогодишни проблеми. Десетки години хора със съществени обвинявания се укриват в Дубай. Това е една от огромните цели на ведомството ", съобщи служебният правосъден министър Крум Зарков.

Той разяснява недоволството и митингите на Съюз на демократичните сили за постройката, която би трябвало на изоставен на " Раковски " 134.
" Относно обвиняванията, че постройката на Съюз на демократичните сили, ще се употребява от Европейската прокуратура, нямам никакви скрупули. Не е направено преднамерено, просто постройката не се употребява от 2017 година. И даже няма да разясня обвиняванията на Съюз на демократичните сили, че го върша с някакви задни цели. Моля Ви, звучи несериозно ", сподели Зарков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР