Българи, които искат да почиват в Турция, играят ези-тура на

...
Българи, които искат да почиват в Турция, играят ези-тура на
Коментари Харесай

За едни може, но за други не: Някои българи минават без проблем само с лична карта на турската граница, но други горят, ако нямат паспорт

Българи, които желаят да почиват в Турция, играят ези-тура на границата. Оказва се, че до момента в който някои сънародници минават без проблем единствено с персонална карта, то други горят, в случай че нямат паспорт.

Наскоро граничари са поискали задгранични документи на цялостен рейс проведени туристи. За това сигнализираха от туроператорската компания в обществените мрежи.

Инструкции

По думите на граничарите те към момента нямат указания. Някои от тях настояват, че режимът е в действие още от 27 юли, други пък споделят, че влиза в действие от 1 август, а съгласно трети - чак от септември. Така към този момент прекосяването през границата без паспорт се оказва ези-тура. Освен това на уеб страницата на турското външно министерство страната ни към момента не попада в листата с безвизовите страни. Много от хотелите в Турция също не престават да изискват паспорти от посетителите. Иначе в указа е посочено, че безвизовият пропуск важи при престой до 90 дни на всеки шест месеца.

Указ

Както " Телеграф " към този момент писа, предходната сряда турският президент Реджеп Тайип Ердоган издаде декрет за безвизов режим на български жители, които минават пренос през южната съседка или пътуват за туризъм. Указът бе обнародван в турския държавен вестник. Според текстовете новият режим трябваше да влезе в действие още на идващия ден след обнародването му. Оказа се обаче, че нито външното ни министерство, нито консулството и посолството на Турция у нас са били готови авансово за измененията. Българските задачи в южната съседка също нямаха информация. Поради тази причина те предизвестиха хората да не рискуват. Десетки нашенци въпреки всичко съумяха да минат границата единствено с персонални карти, само че други не са били позволени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР