Българчето, което се роди на борда на самолет на „Луфтханза”,

...
Българчето, което се роди на борда на самолет на „Луфтханза”,
Коментари Харесай

Ето го българчето, родено в самолет - кръстено е

Българчето, което се роди на борда на аероплан на „ Луфтханза”, беше кръстено. Малкият Николай се появи на бял свят на 26 юли по време на полет от Колумбия до Германия, оповестява на страницата си във "Фейсбук " компанията.

38-годишната му майка Десислава роди 192-ия пътник в самолета над Атлантическия океан, благодарение на трима лекари на борда. Бебето носи името на единия от тях.

Самолетът „ Airbus A340-300” изхвърчал от колумбийската столица Богота на 25 юли в 21:00 ч. локално време. По време на полета Десислава усетила признаци на прибързано раждане.

Малкият Николай, роден в аероплан, е към този момент в България

Бебето, родено в аероплан, с неповторим паспорт

Екипажът преместил някои пасажери в предните редици, а задната част на самолета се трансформирала във краткотрайна родилна зала. Раждането протекло без затруднения.

За да даде на майката и нейното новородено дете допустимо най-бърза следваща здравна грижа, капитанът на полета решил да направи междинно кацане в Манчестър.

След като медицински екипи поели майката и бебето, невероятният полет траял по направление към Франкфурт.

Часът на раждане е нормален: 12.37 часа (10.37 UTC). За сметка на това мястото на раждане не е всекидневно: височината на полета по това време над Северния Атлантик е 39 000 фута (около 11 800 метра) при 49 градуса северна географска широчина и 21 градуса западна географска дължина.

Ники е второто дете на Десислава, чийто непрекъснат адрес е в Пазарджик.

Актът за раждане на детето беше формиран в българското посолство в Лондон и беше изпратен за пресъставяне в Общинската администрация в Пазарджик, където беше издадено и истинското уверение за раждане.

Ражданията в аероплан са огромна необичайност. От 1965 година това е едвам 11-ата поява на бебе на бора на машина на „ Луфтханза”. По принцип самолетната компания разрешава на бременни дами да летят единствено до края на 36-тата седмица от бременността.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР