Българчетата с по-малко тревожност приемат ученето, но трябва да им

...
Българчетата с по-малко тревожност приемат ученето, но трябва да им
Коментари Харесай

Доц. Медиха Хамза: Наша е отговорността българските деца да приемат образованието за ценност

Българчетата с по-малко тревога одобряват ученето, само че би трябвало да им помогнем да бъдат и по-амбициозни
„ Според резултатите от огромно изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и раз българските деца одобряват ученето с по-малко тревога, в сравнение с техни връстници в Европа. Амбициите им за по-висока степен на начетеност обаче са на по-ниски равнища. В най-голяма степен разминаването се дължи на обстоятелството, че израстват в фамилна и социална среда, в която се неглижира значимостта на образованието. Това е тревожна и даже рискова наклонност “, сподели пред „ ДНЕС+ “ претендентът за народен представител от варненската листа на коалиция ГЕРБ-СДС доцент доктор Медиха Хамза.

И добави: Социално-емоционалните умения на децата ни - отговорността, мотивацията, упоритостта, творчеството и самоконтролът, любознателността и самоувереността, устойчивостта на стрес, прочувственият надзор и така нататък – са качества, които се градят в фамилната среда, развиват се в учебните заведения и в последна сметка – в цялото общество. Отговорност на възрастните е да ги научим на тези умения, с цел да живеят по-щастливо. Амбицията е качество, което оказва помощ на всеки човек да преодолява несгодите. Очевидно е, че по-ниската упоритост за добра начетеност е разследване от ниския стопански статус и занижените упования за реализация на децата от фамилии със усложнения в социално-икономически проект.

Председателят на акцентира още, че „ отговорност на нас, възрастните, е да възпитаме децата си в трудолюбие; да подтикваме любознанието и креативния им потенциал; да ги научим на самоконтрол, почитание и съпричастност към рода и фамилията – полезности, обичайни за българите, които Съюз на демократичните сили постоянно е защитавало през последните над три десетилетия “.

„ Социално-емоционалните умения са функционалност на обществената и културната среда на децата. Обществото е отговорно да обезпечи на бъдещите генерации среда, в която да живеят щастливи, само че и с упоритост за пълноценна реализация “, сподели в умозаключение

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР