Българче стана световен шампион по ментална скоростна калкулация. Той грабна

...
Българче стана световен шампион по ментална скоростна калкулация. Той грабна
Коментари Харесай

Световно признание: Българче стана шампион по скоростна математика в Германия

Българче стана международен първенец по ментална скоростна калкулация. Той сграбчи първото място на международно съревнование в Германия, като пребори 56 съперници от общо 16 страни.

Едва на 12, той към този момент чупи международни върхове. На непозната територия. Разгромява конкуренцията единствено с мисъл, по-бърза от калкулатор. С доста заложба и изострен разум Калоян сграбчва златния орден на съревнование в Германия.

 
Състезанието се организира за 2 часа, дават ти 26 листа, като има разнообразни дисциплини - събиране, изваждане, умножение, разделяне, корени втори и трети и изненади няколко листа. Например сума на квадрат и фактори, което значи да разделиш едно число на елементарни множители. Нищо не ме затрудни, взех решение всичко за малко по-малко от два часа.
Калоян Гешев

Казва, че за такава оспорвана борба човек не се приготвя мъчно. Или най-малко не толкоз за деца като него. Нужна е експедитивност и решение на задания единствено по няколко часа дневно. А за него това е детска игра и нищо изключително.

Цифрите са най-хубавите му другари. Или най-малко най-верните. 

 
- Кое е обичаното ти число? - 10, тъй като това е месецът, в който съм роден и имам рожден ден. И 6 поради отличните оценки.
Калоян Гешев

Въпреки богатия си опит, господинът му по математика Пламен Румпалов рядко е срещал деца с такава заложба.

 
Калоян в неговата възрастова категория сега е международен първенец. Дали всички осъзнават, че за всички възрасти той е в топ 6 в целия свят. Това е нещо неповторимо, просто си нямаме визия с какъв воин имаме работа.
Пламен Румпалов, преподавател по математика

Макар и на нежна възраст, дребният първенец към този момент мечтае и за това какъв ще стане като порасне.

 
Бих желал да стана преподавател по математика.
Калоян Гешев
Калоян сигурно би бил прелестен преподавател по математика, само че съгласно мен неговото занятие ще бъде напълно друго от това. В идващите години светът ще приказва за Калоян.
Пламен Румпалов, преподавател по математика

А какво ще каже светът за Калоян...чакаме с неспокойствие. И му пожелаваме триумф.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР