Българче с онкологично заболяване е свалено от борда на самолет

...
Българче с онкологично заболяване е свалено от борда на самолет
Коментари Харесай

Защо авиокомпания свали дете с онкологично заболяване от борда?

Българче с онкологично заболяване е свалено от борда на аероплан на Австрийските авиолинии дружно със фамилията му.

11-годишният Йордан е трябвало да лети дружно със фамилията си от София през Виена за Германия за лекуването на детето, което е изпратено от Фонда за лекуване на деца.

Родителите на детето са показали преди полета нужната здравна документи на момчето, включително формуляри от лекуващите лекари, че детето може да лети. Екипажът обаче преценя, че положението на детето не разрешава то да пътува на борда, заяви bTV.

Фондът изпраща кола за спешна помощ, с която фамилията пътува към 18 часа до немската болница, където ще се организира лекуването.

Родителите обаче са безапелационни, че решението на екипажа е заплашило живота на детето. Случаят разяснява във Facebook и доктор Радина Денкова, която е била на същия полет.

Потресена съм! Тази заран в полета за Виена трябваше да летят семейство с дете с ДЦП и по всяка възможност онкологично заболяване, тъй като в резултат на химиотерапия беше с опадала коса. Хората си бяха взели три билета, бяха декларирали болестта на детето и отиваха на животоспасяваща интервенция във Виена. Австрийският екип не ги одобри на борда на самолета и след 40 мин. кавги ги смъкна! Нямам думи! Разстроена съм, поради цялостната липса на човещина, написа тя.

От самолетната компания декларират, че екипажът е задължен да обезпечи сигурността на пасажерите на борда и при положение, че има риск за здравето им, може да откаже транспорт.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР