Българче с бургаски корени дари рисунка на звездата в родния

...
Българче с бургаски корени дари рисунка на звездата в родния
Коментари Харесай

Българче трогна Григор Димитров с рисунка

Българче с бургаски корени подари рисунка на звездата в родния и международен тенис Григор Димитров. Това разкри пред вестник „ Черноморски фар “ Даниела Желязкова, майка на 6-годишния художник Максим. Случаят е от 5 януари, след края на срещата от шампионата ATP Cup в Сидни сред двойките на България и Молдова.

„ Той стартира да я рисува след успеха на нашите над Англия. Тогава се прибрахме късно вечер, бяхме 11 часа на трибуните, само че това въобще не му попречи да седне да твори. След успеха на Григор над молдовеца Раду Албот Макси отиде при него, с цел да му даде рисунката си. В паниката обаче Димитров я е разписал и му я върнал още веднъж. После Максим беше бледен, а когато аз го попитах за какво е подобен, той ми отговори, че е желал да му я подари. Казах му: „ Значи ще му я подариш! След мача на двойките отиваш и му я подаряваш! “, споделя Желязкова.

Така и става – след приключването на двойките на България и Молдова шестгодишното дете, което е родено и живее в Австралия, само че е с родители от Бургаски регион-майка му е от Бургас, а татко му от Карнобат, отива още веднъж при Гришо и му дава рисунката си. Тенисистът повтаря упражнението от по-рано, разписва се и връща рисунката на Максим, само че той отхвърля да я вземе отново при себе си. Двамата даже обменили няколко думи в този миг:

- It’s a beautiful! What’s your name? (б. а. Красиво е! Как се казваш?) - попитал Григор своя обожател, без да подозира, че са сънародници.

- Максим! И рисунката е за теб! Подарък! - дало отговор на български детето.

Подаръкът несъмнено е трогнал първата ни ракета, който качи фотография на рисунката в своя профил в Инстаграм.



tennis24.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР