Балетна гала на млади изпълнители от 21 държави ще представи

...
Балетна гала на млади изпълнители от 21 държави ще представи
Коментари Харесай

Балетни изпълнители от 21 държави участват в гала спектакъл в Бургас

Балетна церемония на млади реализатори от 21 страни ще показа в Бургас интернационалната танцова организация " Russian MastersBallet ". Събитието е на 20 август от 19 ч. в Културния дом на нефтохимика. Проявата е подкрепена от локалната община, заяви Българска телеграфна агенция. Ще бъдат показани вариации от именити типичен балетни постановки, както и няколко модерни осъществявания, основани особено за събитието от хореографа Денис Унтила.

За да следи церемония вечерта, в Бургас се чака да дойде примабалерината на Мариинския спектакъл Мария Хорева, осведомиха уредниците. Те прибавиха, че танцовата организация " Russian MastersBallet " е избрала тази година и Бургас за осъществяване на интензивно лятно образование.

Участниците в летния курс се образоват от преподаватели на световноизвестната балетна Академия " Ваганова " в Санкт Петербург, Русия. За да се включат в летните курсове, младите танцьори поставят изпит, а присъединяване им се счита за влиятелно и разрастващо високо професионално майсторство. В летните курсове на " Russian MastersBallet " вземат участие 320 млади балетисти от 35 страни, подбрани всред над 600 претенденти от целия свят. Летните учебни заведения тази година се организираха в Санкт Петербург - Русия, и Аликанте - Испания.

В Бургас участниците са 70 от 21 страни - Белгия, Канада, Чехия, Дания, Франция, Германия, Италия, Япония, Мексико, Норвегия, Полша, Румъния, Русия, Южна Африка, Швейцария, Турция, Украйна, Съединени американски щати, България и други

" Russian MastersBallet " е интернационална балетна организация и формален представител на Академия " Ваганова ". Основната й активност е реализацията на интензивни балетни курсове в разграничи елементи на Европа, с присъединяване на млади експерти и приети интернационалните преподаватели.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР