Баку заяви, че Ереван се е съгласил да не блокира

...
Баку заяви, че Ереван се е съгласил да не блокира
Коментари Харесай

Азербайджан: Армения ни подкрепи за домакинството на КОП29

Баку съобщи, че Ереван се е съгласил да не блокира кандидатурата на Азербайджан за семейството на КОП 29 следващата година. Това решение е част от серия от жестове на благосклонност за поощряване на доверието сред двете съседки от Южнокавказкия район.

В взаимно изказване на Азербайджан и Армения също така се споделя, че Баку ще освободи 32 арменски военнослужещи, а Ереван ще освободи двама азербайджански военнослужещи.

" Двете страни удостоверяват желанията си да възстановяват връзките си и да реализират кротичък контракт въз основа на зачитането на правилата на суверенитета и териториалната целокупност, се споделя в изказването.

" Република Армения и Република Азербайджан споделят позицията, че има историческа опция за реализиране на дълго чакан мир в района ", се споделя също по този начин в взаимното изказване.

" Постигнахме единодушие по отношение на приемане на осезаеми стъпки към създаване на доверие сред двете страни ", се споделя още в текста. Двете прилежащи страни също така декларират, че ще продължат полемиките за използване на ограничения, които ще изградят още по-голямо доверие.

Баку, където през вчерашния ден беше на посещаване американският асистент държавен секретар Джеймс О`Брайън, съобщи през днешния ден, че е квалифициран да одобри предложение на американския държавен секретар Антъни Блинкън Вашингтон да бъде хазаин на среща на външните министри на Азербайджан и Армения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР