Бактериите в червата имат роля в борбата с рака и

...
Бактериите в червата имат роля в борбата с рака и
Коментари Харесай

Бактериите в червата може да ускорят лечението на рак


Бактериите в червата имат роля в битката с рака и поддръжката за чревната флора може да форсира намаляването размерите на туморните формирания при лекуване на рак . Това е заключението от френско-американско изследване, оповестено в журнала Science.

В него се наблюдава положението на чревната флора и салдото на нездравословните и потребните бактерии в нея при раково заболели хора, подложени на лекуване с имунотерапия . Установено е, че съществуването на избрани потребни бактерии в червата и подкрепянето на тяхното развиване и размножаване усъвършенства резултата от лекуването.

Чревните бактерии са значим съставен елемент както на храносмилателната, по този начин и на имунната ни система . Те подкрепят храносмилането и хода на храната през чревния тракт, само че и образуват първата линия на отбрана на организма от признатите с храната болестотворни микроорганизми. Доминирайки числено над сходни микроби, потребните бактерии в червата защищават от инфекциозни болести и в същото време секретират субстанции, които модулират активността на имунната система.

Доказано е, че имунологичното въздействие на чревната флора повлиява лекуването на автоимунни болести като псориазис и екзема и на алергии, изключително в детска възраст. Вече е потвърдено, че повлиява и лекуването на рак, изключително в случаите, когато се ползва имунотерапия.

Свързани публикации.. Имунитет: Как работи противораковата имунотерапия? 1 0 Имунитет: Как работи противораковата имунотерапия? 2 0 Имунитет: Как работи противораковата имунотерапия? 3 0

По време на изследването учените наблюдават 250 пациенти с рак на белите дробове или бъбреците. Установено е, че тези от тях, които са лекувани с антибиотици за преодоляване на съпътстващи бактериални инфекции, реагират доста едва на прилаганата против рака имунотерапия. Нещо повече – открито е повишаване на туморните формирания, вместо понижаване на размерите им.

Учените асоциират тази взаимозависимост с унищожителното въздействие на антибиотиците върху потребните бактерии в чревната флора. За да потвърдят това, те подхващат ограничения за поддържане на чревната флора на лекуваните против рак пациенти. Установява се, че този метод доста покачва отклика на пациентите към имунотерапията. Много бързо след стимулирането на чревната флора в зоната на туморните формирания е открито повишение броя на имунни съставни елементи, настоящи против раковите кафези.

Откритието потвърждава какъв брой сложна роля може да има стимулирането на чревната флора при раково заболели и дава още една опция за повишение успеваемостта на прилаганото против рак лекуване . Специфичното при имунотерапията е, че тя е ефикасен способ, само че не всички пациенти откликват на нея. След събраните доказателства за въздействието на чревните бактерии, броят на хората, чиито ракови болести реагират добре на имунотерапията, се чака да се увеличи.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР