Бактериите по тях, заедно с водните пръски, се разпространяват из

...
Бактериите по тях, заедно с водните пръски, се разпространяват из
Коментари Харесай

Защо не бива да миете месото и яйцата?

Бактериите по тях, дружно с водните пръски, се популяризират из кухнята

Повечето домакини са привикнали да мият месото и рибата преди готвене. А някои даже мият яйцата. Въпреки това, обратно на общоприетото разбиране, тези артикули не би трябвало да се мият. поучава да се откажете от този табиет.

При измиването на сурово пилешко, пуешко или друго месо на чешмата, бактериите дружно с водните пръски, се популяризират из кухнята, утаяват се върху принадлежности, работни повърхности, както и по ръцете и облеклата.

По предписание това са кампилобактер или салмонела. Отравянето с Campylobacter може да аргументи коремна болежка, тежка диария и повръщане.

За да премахнете бактериите, би трябвало да готвите пилешко и друго месо на безвредна температура.

За пиле това е 90 градуса, за говеждо, свинско, агнешко и риба – 80 градуса. Термичната обработка ще унищожи всички микроби, тъй че не е належащо авансово измиване на тези артикули.

Между другото, измиването на риба преди готвене също не е безвредно. Измиването на този артикул усилва шанса за кръстосано замърсяване, при което бактериите се популяризират от един артикул на различен, съдове и повърхности.

Яйцата също са в категорията на продуктите, които не би трябвало да се мият. По време на обработката на яйцата в производството се нанася покритие върху черупката, тъй че бактериите да не проникват вътре.

Измиването на яйцата може да отстрани защитния пласт или да повреди черупката, позволявайки на бактериите да навлязат в продукта. Яйцата, както знаете, са главен източник на заразяване със салмонелоза, съществено инфекциозно стомашно заболяване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР