Бактериите от месото могат да причинят инфекции на пикочните пътища,

...
Бактериите от месото могат да причинят инфекции на пикочните пътища,
Коментари Харесай

Проучване: Бактериите от месото могат да причинят инфекции на пикочните пътища


Бактериите от месото могат да причинят инфекции на пикочните пътища, демонстрира изследване на Института за публично здраве Milken на университета Джордж Вашингтон.

Анализирани са данни от проби от месо, събрани сред януари 2012 година и декември 2012 година Учените са разгледали проби от пилешко, пуешко и свинско месо от девет огромни вериги за хранителни артикули във Флагстаф, Аризона. Те са взели кръв и проби от урина от хора, приети в болница за инфекции на пикочните пътища в региона по същото време.

Данните са обработвани в границите на 10 години, като е проследяван и произходът на бактерията E. coli (ешерихия коли).

Изследователите пресмятат, че 8% от инфекциите на пикочните пътища, породени от E. coli в Съединени американски щати всяка година са до 640 000 случая и те може да са породени от вариантите в месото.

„ Това не значи, че в случай че нямахме тези бактерии, щяхме да имаме 8% по-малко инфекции “, сподели съавторът на проучването доктор Ланс Прайс, който е професор по околна среда и професионално здраве в университета “Джордж Вашингтон ”.

“Често E. coli е безобидна бактерия, която е „ част от естествената бактериална среда в червата при хората и животните “, сподели доктор Крейг Комитър, професор по урология и акушерство и гинекология в Медицинския факултет на Станфордския университет, който не взе участие в новото изследване.

Някои варианти обаче могат да бъдат рискови, причинявайки диария, респираторни болести и пневмония, съгласно американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

В новото проучване се допуска, че повече от тези инфекции може да са свързани с E. coli от месо, в сравнение с е известно до момента.

Инфекциите могат да зародят, когато месото с бактерии Е. coli не е приготвено с подобаваща хигиена, а по-късно минава през храносмилателната система. Тази бактерия може елементарно да навлезе в пикочната система и да аргументи зараза със признаци като чувство за парене по време на уриниране, мътна урина и болежка в таза.

Според Службата за здраве на дамите нежният пол страда до 30 пъти по-често от инфекции на пикочните пътища, в сравнение с мъжете.

След като инфекцията обаче е навлязла в бъбреците, тя има достъп до кръвта.

„ Пикочният мехур е главен вход към бъбреците и кръвния поток на пациентите “, сподели доктор Синди Лиу, създател на проучването и доцент по околна среда и професионално здраве в университета „ Джордж Вашингтон “.

Инфекциите на кръвния поток са „ доста рискови “, а тези, породени от E. coli, убиват от 36 000 до 40 000 души годишно в Съединени американски щати, считат откривателите.

Учените приканват за повече наблюдаване на патогените в суровото месо, намиращо се в магазините за хранителни артикули.

У дома хората би трябвало да са сигурни, че си мият ръцете, когато подготвят или боравят със сурово месо, и постоянно да употребяват обособена повърхнина за готвене на сурови храни.

Резултатите от изследването разкриват и различен аспект на казуса: тревожното повишаване на резистентните към антибиотици инфекции.

На множеството животни в хранително-вкусовата индустрия се дават антибиотици, само че несъразмерната им приложимост води до устойчивост.

Известно е, че бактериите, свързани с месото, са изключително устойчиви на лекуване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР