Бактериите, които живеят в плаката, се размножават и отделят киселини,

...
Бактериите, които живеят в плаката, се размножават и отделят киселини,
Коментари Харесай

6 натурални начина да се отървем от зъбната плака

Бактериите, които живеят в плаката, се развъждат и отделят киселини, които унищожават емайла. Така се образува кариес - кухини в зъбите, които в началото включват емайла, а по-късно дентина и пулпата на зъба.

Особено рисков е зъбният камък, който се отстранява мъчно и може да аргументи гингивит или пародонтит. Нелекуваното инфектиране от своя страна води до разхлабване на зъбите и даже до загубата им. Стоматолозите също по този начин показват ясна връзка сред болестта на устната празнина и диабета и исхемичната болест на сърцето. Ето някои домашни средства за попречване на натрупването на зъбен камък:

1. Редовно и вярно миене на зъбите

Това е най-важният метод за унищожаване на плаката. Ако си мием зъбите най-малко два пъти дневно, няма да позволим на плаката да се трансформира в зъбен камък. Бъдете изключително деликатни с ръбовете на зъбите – по-голямата част от зъбния камък се образува сред зъбите и по линията на венците, тъй като не можем да достигнем до тези места с четката за зъби. За да сте сигурни, би трябвало да се употребява конец.
Топ 10: по какъв начин да избелите зъбите вкъщи
Снежнобялата холивудска усмивка е фантазията на всяко момиче. Има доста артикули на пазара в наши дни, които ви разрешават да избелите зъб...
Прочети повече
2. Сода за самун

От епохи содата е била употребена за хигиенични цели като мек абразив. Премахва светлото обезцветяване и усъвършенства външния тип на зъбите. Може да се употребява като естествена паста, когато желаеме да почистим добре зъбите от бактериална плака. Трябва обаче да внимавате – прекомерното търкане може да повреди емайла.

3. Алое

Това необикновено растение се употребява в дерматологията, облекчение на стомашни болести... и даже в денталната хигиена. Сокът от алое има антибактериални свойства, с помощта на които дейно отстранява плаката. За да увеличите резултата, комбинирайте 1 чаена лъжичка гел от алое вера с 4 чаени лъжички глицерин, 5 чаени лъжички сода бикарбонат, 10 капки лимоново масло и малко вода. Разбъркайте добре съставките, с цел да създадете гъста паста - в този момент можете да си миете зъбите с нея. За най-хубави резултати повтаряйте лекуването постоянно.

4. Портокалова кора
4-те най-лоши неща за зъбите
Вероятно към този момент сте наясно, че диетата ви визира оралното здраве тъкмо толкоз, колкото и останалата част от тялото ви. Но знаете ли, че...
Прочети повече
Това е елементарен метод за унищожаване на внимателно обезцветяване и плака. Достатъчно е да избършете повърхността на зъбите с портокалова кора.

5. Сусам

При постоянно дъвчене на сусамови семена, обезателно ще забележите резултатите – огряни зъби, лишени от пресни налепи. Сусамът е богат на калций, тъй че го добавяйте и към ястията си. По този метод ще подкрепи минерализацията на костите и зъбите от вътрешната страна.

6. Изплакване с кокосово масло

Традиционната процедура за изплакване на устата с кокосово масло може да помогне в битката с плаката. При изплакване на устата, то събира бактерии от повърхността на зъбите, след което ги изплювате дружно с него. Достатъчно е да вършиме това по една минута дневно, като вярното количество е една чаена лъжичка олио.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР