Бъкингамският дворец, замъкът Уиндзор или Балморал може би са първите

...
Бъкингамският дворец, замъкът Уиндзор или Балморал може би са първите
Коментари Харесай

Кралската резиденция, която скоро ще може да се наема

Бъкингамският замък, замъкът Уиндзор или Балморал може би са първите места, които ви идват на разум, когато си помислите за домовете на английското кралско семейство, съобщи CNN.

В югозападното уелско графство Кармартъншир, на ръба на националния парк Брекон Бийкънс, обаче има още едно кралско жилище, което си заслужава да обърнете внимание: някогашният дом на крал Чарлз III в Llwynywermod.

Той е благосъстоятелност на херцогство Корнуол. Забавен факт: имението на херцогството не се лимитира до географските граници на района Корнуол и в действителност обгръща повече от 52 000 хектара земя.
 width=
Според английския вестник The Telegraph, който заяви през юни, че кралят е уведомил херцогството, че няма да възобнови контракта за наем на парцела, който се чака да изтече това лято, Llwynywermod скоро може да бъде предан чартърен.

 Съобщава се, че решението се дължи на убеждението на краля, че е " малко евентуално " да може да употребява парцела по същия метод, както преди, когато е бил принц на Уелс. Спомняте си, че тази купа беше предадена на сина му, принц Уилям, при коронацията на Чарлз през май.

Две други къщи в Llwynywermod към този момент са разполагаем за къс ваканционен престой. Имотите North Range с три спални и West Range с две спални са част от двора, съседен към основната плантация, в която са отсядали кралските особи. Затова е евентуално кралското жилище да бъде отдадено чартърен и с комерсиална цел.

 След като в продължение на доста години е бил светилище на краля и място за осъществяване на събития, той би могъл да бъде доста по-привлекателен за пребиваване - или за живеене, в случай че желаете.

Това е мястото, където тогавашният принц се отдръпва след гибелта на татко си, принц Филип, през 2021 година, както оповестяват английските медии по това време. Там съгласно известията е намерил място да " размишлява върху бъдещето на кралското семейство ".

Чарлз постоянно прекарва времето си там по време на годишните си задължения в Уелс, в това число през юли 2019 година, когато дружно със брачната половинка си са домакини на музикална и театрална вечер в парцела.

Според Би Би Си Уилям Уилямс, родственик на злощастната кралица на Тюдорите Ан Болейн, е бил първичният притежател на имението през 13-14 век. Имението минава през няколко ръце, преди да бъде закупено от настоящия крал през 2007 година за 1,2 милиона паунда (1,5 милиона долара).

Тези, които споделят същите екологични полезности като краля, ще се радват да научат, че парцелите са реновирани през 2008 година с устойчиви техники и локални материали. Според херцогството казан на дървесен чипс и електричество от възобновим източник зареждат отоплението и топлата вода в двете ваканционни вили на имението.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР