Бъкингамският дворец не уточнява подробности по диагнозата, а монархът е

...
Бъкингамският дворец не уточнява подробности по диагнозата, а монархът е
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети е диагностициран с онкозаболяване

Бъкингамският замък не прецизира детайлности по диагнозата, а монархът е почнал лекуване още през днешния ден
Крал Чарлз Трети е бил диагностициран с онкозаболяване, заяви Бъкингамският замък, представен от .

В известието не се дават детайлности от какъв рак боледува кралят. Не е оповестен нито в кой етап е заболяването, нито каква е прогнозата за развоя.

Посочва се единствено, че не е рак на простатата, поради която английският монарх беше на лекуване в болничното заведение през последните дни.

Ракът обаче е бил диагностициран точно около тази хоспитализация, по време на която кралят претърпя интервенция на простатата в частна болница в Лондон преди повече от седмица. 

" По време на неотдавнашната интервенция на краля в болница за доброкачествена хипертрофия на простатата беше открит различен проблем " и " последвалите проби откриха форма на рак ", оповестиха от двореца, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Чарлз към този момент е почнал лекуването на онкозаболяването и то още през днешния ден.

Бъкингамският замък акцентира, че кралят " остава изцяло позитивно надъхан по отношение на лекуването си и чака с неспокойствие да се върне към публичен дълг допустимо най-скоро ", написа още Би Би Си.

Британският министър председател Риши Сунак реагира незабавно във Facebook и пожела бързо излекуване на краля.

" Нямам подозрения, че той ще се излекува доста бързо и зная, че цялата страна ще му пожелае излекуване ", съобщи във връзка болестта на краля английският министър председател Риши Сунак.



Кралят ще отсрочи обществените си ангажименти по време на лекуването.  Въпреки че ще спре обществените си събития, 75-годишният крал ще продължи да извършва конституционната си роля на държавен глава.

Той беше забелязан на църковна работа в Сандрингам в неделя, където махаше на тълпите, напомня английската медия.

75-годишният крал бе признат на 26 януари в болничното заведение, където и принцесата на Уелс, Кейт, претърпя коремна интервенция. Монархът беше претърпя интервенция на простатата и беше изписан на 29 януари.

Още тогава той е пренасрочи няколко идни уговорката, с цел да си обезпечи интервал на възобновяване " уединено ".

Чарлз, който се възкачи на престола преди 16 месеца, беше диагностициран със заболяване на простатата на 17 януари. Кралят реши да разгласи интервенцията авансово, с цел да насърчи и други мъже да отидат на обзор за простатата си, в сходство със препоръките на публичното опазване на здравето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР