Бъкингамският дворец е отказвал да назначава на административни длъжности и

...
Бъкингамският дворец е отказвал да назначава на административни длъжности и
Коментари Харесай

Гардиън: Бъкингамският дворец е отказвал постове на хора от малцинствата

Бъкингамският замък е отказвал да назначава на административни длъжности и на висши постове " цветнокожи имигранти или чужденци " най-малко до края на 60-те и си е издействал изключения от законите против дискриминирането. Това разкри изданието " Гардиън ", представено от Франс прес.

Вестникът е разследвал по какъв начин се е употребила процедурата за приемане на кралско единодушие, съгласно която английският монарх дава зелена светлина на всеки закон, засягащ неговите преимущества или ползи, преди планът да бъде разискван от депутатите. Тогава е разкрил, че Бъкингамският замък е договорил клаузи, изключващи кралицата и кралската фамилия от закона срещу другите типове дискриминация, гласуван през 1968 година

В бележка, защитавана в националния списък, чиновник от вътрешното министерство споделя по какъв начин един от най-високопоставените съветници на кралицата Лорд Трайън удостоверил пред него, че дворецът не наема на писалищен длъжности лица от етническите малцинства. Лорд Трайън показал, че дворецът склонил да утвърди законопроекта против дискриминирането на расова основа, в случай че за него бъде направено изключение, както за дипломатическия корпус, който можел да отхвърли претендент, живял в Обединеното кралство под пет години.

Наемането на " цветнокожи на елементарни прислужнически длъжности " обаче било позволено, се прецизира в документа. И до през днешния ден кралицата и всички в двореца ѝ публично са освободени от условията на антидискриминационния закон. Те обаче го съблюдават " по принцип и в действителност ", съобщи за Агенция Франс Прес представител на Бъкингамския замък. " Това личи в разнообразието, включването и достолепието ", присъщи за практиките на кралската фамилия, увери той.

" Твърдения въз основата на роман от втора употреба за диалози отпреди над 50 години не трябва да се употребяват, с цел да се вършат заключения за метода, по който вървят нещата през днешния ден ", добави представителят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР