Бъки разгроми Шумен 98 в Габрово с 36:24 (22:10) и

...
Бъки разгроми Шумен 98 в Габрово с 36:24 (22:10) и
Коментари Харесай

Бъки е вторият финалист в турнира за Купата на България

Бъки разгроми Шумен 98 в Габрово с 36:24 (22:10) и се класира за финала в шампионата за купата на България по хандбал за дами. Домакините на финалната четворка рано поеха контрола върху мача и не дадоха особени шансове на съперничките. Габровки дръпнаха с 8:1 след девет и половина минути игра, а след още толкоз време задатъкът им стана двуцифрен при 15:5, като на почивката те водеха с 22:10.

През втората част Бъки продължи да господства и четвърт час преди края преднината на отбора стигна до 29:15, а до края срещата се доиграваше. Така в разногласието за трофея на следващия ден домакините ще срещнат Свиленград, който в първия полуфинал по-рано през днешния ден детронира миналогодишния притежател на трофея Етър. Свиленград стартира мощно и поведе с 4:0 след първите шест минути, като до края на мача великотърновки бяха в ролята на догонващи, което се отрази на представянето им.

Националната вратарка и рожденичка през днешния ден Десислава Николова не беше на обичайна си висота за Етър, като направи единствено 10 спасявания в мача, първото от които чак в 20-ата минута. Другата лидерка на шампионките Соня Богданова също игра под равнището си и приключи със единствено 1 попадение. Етър въпреки всичко имаше своите шансове, откакто съумя да стопи пасива и се отдръпна с закъснение от единствено гол при 12:13 на почивката.

Момичетата на Йонка Генчева изравниха при 14:14, като равновесието на игрището се поддържаше доникъде на второто полувреме. Свиленград нанесе своя удар след серия от 7:2 гола и поведе с 25:20 осем минути и половина преди края, което се оказа решаващо. Най-резултатна за победителките беше Антония Игнатова с 9 гола, а 6 пъти се разписа Роксана Радева. За Етър с 8 попадения се отличи Деница Иванова, а 6 пъти вкара Кристиана Караманлиева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР