БАКБ вече от 11 години се е ориентирала към зеленото

...
БАКБ вече от 11 години се е ориентирала към зеленото
Коментари Харесай

Илиан Георгиев: Зеленото банкиране е финансиране с кауза

БАКБ към този момент от 11 години се е ориентирала към зеленото банкиране.

Въпросът е доста изчерпателен и може да се свърже с отдалечените канали за обслужване на клиентите, защото в случай че един клиент не пътува до банката, той пести запаси.

Това съобщи Илиан Георгиев, основен изпълнителен шеф и член на УС на Българо-американска кредитна банка, по време на форума Шумът на парите 2022.

Когато приказваме за зелено банкиране, става дума за финансиране на начинания, които са свързани със зелени планове. Темата е доста необятна, в нея влизат генерирането на сила от възобновими източници, енергийната успеваемост, кръговата стопанска система, употребяването на всички запаси и така нататък

Влиза още третирането на водите - доста значим въпрос за земеделието. Също по този начин отпадъците и разнообразни действия, които се щадящи. Следващата фаза е не зелена стопанска система, а синя, където идва моментът на доста висока обществена отговорност, съобщи още той.

Това е финансиране с идея - по този начин Георгиев обобщава разбирането за зелено банкиране. Т.е. парите, които банката може да насочи, да бъдат употребявани за тези начинания и хрумвания. Също по този начин и във вътрешността - към тези процеси в банката, които щадят природата. Дигитализацията е част от този развой.

Телефонът - банката на бъдещето

Запитан дали телефонът е банката на бъдещето, основният изпълнителен шеф на БАКБ акцентира преимуществата на онлайн банкирането.

В рамките на тази услуга кандидатстването, подписването и отпущането на парите става мигновено.

"Ние имаме подобен артикул - онлайн заем, който е наличен 24 часа в денонощието. Отпускаме средствата мигновено. На този стадий имаме онлайн регистрация за депозитни артикули. Разработваме такава регистрация и за разплащателни сметки, защото те са доста значими ", уточни Георгиев.

"Смятам, че банката ще се реалокира в телефона. В момента имаме тази опция. Изключение прави, да вземем за пример, един жилищен заем, който изисква сериозна консултация. Всички други артикули могат да бъдат ръководени през мобилно приложение. Аз бих го разширил - вътре би трябвало да има повече неща, с цел да бъде банката по-близо до клиента. Чрез приложението той би трябвало да може да купува билети, да поръча такси и така нататък Вървим към концепцията supperapp - всички разплащания да стават през твоята банкова сметка ", сподели още Георгиев.

Шумът на парите 2022 се провежда с поддръжката на Пощенска банка, Инвестбанк, Уникредит Булбанк, Обединена Българска банка, Амунди, TBI Bank, ЕОС Матрикс, eMAG, Алкомет, Arco Real Estate, Schneider Electric, Планекс Инвест, MyFin, LENO, DHL, БАКБ, Фронтекс Интернешънъл, Coca-Cola HBC Bulgaria, CloudCart, Philip Morris Bulgaria, TBI Buy, УНИКА и Кеш Кредит.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР