Бакалавърски и магистърски програми за дуално обучение на студенти се

...
Бакалавърски и магистърски програми за дуално обучение на студенти се
Коментари Харесай

Дуалното обучение влиза в университетите у нас

Бакалавърски и магистърски стратегии за дуално образование на студенти се планува да бъдат основани в идващите месеци. Това е заложено в Плана за възобновяване и резистентност, в който една от дейностите, обвързвана със студентските практики, е ориентирана към откриване на такива стратегии във висшите учебни заведения в България.

Новината бе обявена от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоко в по време на бизнес закуска с представители на Американската комерсиална камара по случай 120 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Съединени американски щати

Той обясни, че бизнесът ще получи опция да взе участие директно в основаването на образователните стратегии и стандартите за образование на студентите , които ще се образоват дуално.

В тази тенденция ще се разчита и на поддръжка от страна на Търговско-промишлените камари на Австрия и на Швейцария . Министър Цеков благодари на двете страни за това, че години наред работят за влизането на дуалното образование в българските професионални гимназии .

МОН също по този начин планува промени , които са ориентирани към по-тясна връзка сред образованието от една страна и практиката и бизнеса от друга. Така е смяната на образователното наличие и на неговото структуриране, тъй че учениците да образуват умения и компетентности, а освен да възпроизвеждат познание.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР