Baidu съобщи днес, че моделът на изкуствен интелект на който

...
Baidu съобщи днес, че моделът на изкуствен интелект на който
Коментари Харесай

Baidu твърди, че нейният Ernie Bot превъзхожда ChatGPT в ключови тестове

Baidu заяви през днешния ден, че моделът на изкуствен интелект на който се основава нейният чатбот превъзхожда ChatGPT на OpenAI в няколко основни области.

Китайската търсачка обществено тества Ernie Bot в Китай, откогато бе показан през март. Чатботът е основан на основополагащия модел на изкуствен интелект на Baidu, наименуван Ernie, който е подготвен върху големи количества данни. Последната итерация на огромният езиков модел (LLM) на Baidu се назовава Ernie 3.5.

Позовавайки се на списанието China Science Daily, Baidu съобщи, че Ernie 3.5 е надминал ChatGPT в редица сравнителни проби. ChatGPT се основава на моделите GPT 3.5 и GPT 4 на OpenAI.

Според научния вестник, Ernie 3.5 е победил GPT 4 – най-новия и по-усъвършенстван езиков модел на OpenAI в тестванията по китайски език.

Акцентът върху достиженията на Baidu акцентира мощната конкуренция в региона на генеративния изкуствен интелект, като софтуерните колоси в Съединени американски щати и Китай бързо напредват в разработките си.

Един от тестванията, представен от китайското научно списание се основава на общоприети изпити за банкет и подготовка, каквито се изискват за постъпване в лицей или за придобиване на дееспособност на юрист. В него Ernie 3.5 надмина GPT 3.5 на китайски език.

Той обаче изостава от GPT 4 на британски език. Този тест е публикуван от Microsoft.

При различен тест, фокусиран върху китайския език, съдържащ над 13 000 въпроса с избор сред няколко отговора, обхващащи повече от 50 разнообразни тематики Ernie 3.5 изпревари GPT 4.

При трети тест, съдържащ въпроси по разнообразни предмети, като да вземем за пример естествени и филантропични науки, създаден от група американски университети, Ernie 3.5 изостава от GPT 4.

„ Само 3 месеца след стартирането на бета версията на Ernie Bot, огромният езиков модел (LLM) на Baidu, построен върху Ernie 3.0, Ernie 3.5 реализира обилни усъвършенствания в ефикасността, функционалността и продуктивността. Тези усъвършенствания са явни при креативното писане, въпросите и отговорите, разсъжденията и генерирането на кодове, както и при успеваемостта на образованието и изводите. “

заяви в изказване Хайфън Уанг, основен механически шеф на Baidu

Baidu съобщи, че една от определящите характерности на последния модел е опцията за достъп до приставки, които всъщност са приложения, налични посредством Ernie Bot. Например, функционалността за търсене в Baidu е интегрирана в Ernie Bot посредством плъгин.

Baidu споделя за напредъка си в региона на изкуствения разсъдък, защото се стреми да заеме водеща позиция в технологията по отношение на противници като Alibaba.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР