Бахрейн получи първата пратка от ваксини срещу КОВИД-19 на компанията

...
Бахрейн получи първата пратка от ваксини срещу КОВИД-19 на компанията
Коментари Харесай

Индия изпраща ваксини срещу COVID-19 на Бахрейн и дарява 500 хиляди дози на Шри Ланка

Бахрейн получи първата пратка от ваксини против КОВИД-19 на компанията Астра Зенека (AstraZeneca) и Оксфордския университет, създадени от индийския Институт за серуми, оповестиха през днешния ден държавни медии, представени от Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

Ваксината ще бъде безвъзмездна за жителите и жителите на островната страна в Персийския залив.

Престолонаследникът на Бахрейн Салман бин Хамад бин Иса Ал Халифа, който е и министър-председател, благодари на индийския министър председател Нарендра Моди "и нашите другари в Индия за взаимната ни работа да осигурим доставки " на имунизацията.

Президентът на Шри Ланка приветства през днешния ден първите 500 000 дози от имунизацията против КОВИД-19, създадени и изпратени от Индия, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че Индия ще подари дози от препарата на Астра Зенека на общо осем страни в района..

Шри Ланка съобщи, че 150 000 здравни служащи и 115 000 военнослужещи и служители на реда ще бъдат първите ваксинирани в шест лечебни заведения в столицата Коломбо и нейните покрайнини.

Една от лечебните заведения е непокътната за пациенти с ковид, до момента в който другите разполагат със независими отделения за заболели от КОВИД-19.

Здравното министерство възнамерява да разшири акцията за имунизация до 4000 лечебни заведения и медицински центрове в други елементи на страната идната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР