Бахрейн - миниатюрна островна държава в Персийския залив, където се

...
Бахрейн - миниатюрна островна държава в Персийския залив, където се
Коментари Харесай

Бахрейн ще използва оборудване на Хуавей за 5G въпреки предупрежденията на САЩ

Бахрейн - дребна островна страна в Персийския залив, където се намира щабът на Пети американски флот, възнамерява до юни да пусне 5-джи мобилна потребителска мрежа, отчасти употребявайки технология на " Хуавей " макар предизвестията на Съединени американски щати, че оборудването на китайския телекомуникационен колос може да бъде употребявано за шпионаж, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Китай и " Хуавей " изрично отхвърлят американските изказвания.

Компанията VIVA Bahrain - дъщерна компания на саудитската държавна телекомуникационна компания STC, предишния месец подписа съглашение да употребява артикули на " Хуавей " в своята 5-джи мрежа.

Висш чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати сподели пред Ройтерс, че Вашингтон постоянно предизвестява съдружниците и сътрудниците си да обмислят рисковете, които носят търговците, изложени на безотговорен напън от непознати страни.

Пети американски военноморски флот употребява базата си в Бахрейн, с цел да патрулира и охранява няколко значими морски коридора, в това число преминаващи покрай Иран.

Някои страни, като Австралия и Нова Зеландия, не позволиха на мобилните оператори там да употребяват съоръжение на " Хуавей ", само че се чака Европейският съюз да пренебрегне американските апели за възбрана на китайската компания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР