Бахмут е в оперативно обкръжение и руските сили затварят обръча

...
Бахмут е в оперативно обкръжение и руските сили затварят обръча
Коментари Харесай

Русия обкръжи Бахмут, подготвя мащабна офанзива

Бахмут е в оперативно обграждане и съветските сили затварят обръча към града, съобщи ТАСС. Водят се борби за надзор над автомагистралата Часов Яр-Бахмут - единствената артерия, по която Украйна може да доставя силите си в града. Тя е под непрекъснат обстрел, чака се скоро да премине под съветски надзор. Боеве се водят в покрайнините на града, които неотдавна бяха държани от украински елементи.
Русия се готви за оптималната ескалация на войната в близко бъдеще, предстоят най-тежките борби, съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов в изявление за " Скай нюз ". Той позволява Русия още веднъж да нападна Украйна от север, юг и изток, което да съвпадне с годишнината от нашествието - 24 февруари. Около половината от над 320 000 мобилизирани бойци се чака да вземат участие в новата съветска атака и идващите два-три месеца ще бъдат определящи за войната, акцентира той. Данилов прикани Запада да изпрати повече оръжия допустимо най-скоро.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че ще беседва с Володимир Зеленски за спомагателна военна помощ. Преди дни Байдън сподели, че не планува доставката на изтребители за Украйна. Същото посочи и немският канцлер Олаф Шолц.
Съединени американски щати обаче приготвят нова военна помощ за Киев в размер на $2,2 милиарда, която ще включва и муниции с обхват от 150 км. Отклонено е настояването на Украйна за ракетите ATACMS с обсег от 300 км. Испания ще даде на Украйна 4-6 ремонтирани немски танкове " Леопард ". Гърция няма да съобщи такива танкове заради потребностите на личната си защита.
Владимир Путин вкара неопределен режим на нараснала терористична опасност в граничещите с Украйна региони на Русия, съобщи ТАСС.
Турция е срещу разрастването на войната в Украйна и няма да пуска нови военни кораби в Черно море, разгласи външният министър Мевлют Чавушоглу.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР