Бъгларската делегация се прибра от Украйна с брониран влак. Депутатите

...
Бъгларската делегация се прибра от Украйна с брониран влак. Депутатите
Коментари Харесай

След 24 часа в брониран влак и доста рискове: Българската делегация се върна от Украйна

Бъгларската делегация се прибра от Украйна с брониран трен. Депутатите и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков бяха на аудиенция в Киев, където имаха основни срещи, в това число с Володимир Зеленски.

Те имаха и диалог на четири очи, и с пленарни делегации

Пътуването на българската делегация до Украйна и назад лиши общо 24 часа с брониран трен. Те дефинираха визитата като цялостна с изненади. Лоши - поради ракетните удари и положителни - поради възприятието на признателност от украинската страна. 

Снимка: bTV

„ Безразборният обстрел на мирни градове е военно закононарушение. Това е гнет, който Русия упражнява всекидневно върху жителите на Украйна “, сподели Даниел Митов от ГЕРБ.

Вчера българската делегация стана очевидец на съветски ракетни удари по Киев и други украински градове. Депутатите и ръководителят на Народното събрание бяха в бомбоубежище и видяха от първо лице пред какво се изправя популацията на Украйна всекидневно. 

„ Трябва да помогнем повече като имаме заместващо въоръжение на нашите сътрудници от НАТО. Украйна се нуждае от помощ и това се видя “, съобщи Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Снимка: bTV

Срещата с украинския президент беше значима, както и приемането ни от институциите и хората, считат депутатите.

Снимка: Пресцентър Народно заседание

„ Считаме, че сме изпълнили ангажимент към една страна, с която ни свързват исторически обичаи, само че не предполагахме, че сме посяли такова доверие народ с народ “, сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Снимка: Пресцентър Народно заседание

Снимка: Пресцентър Народно заседание

Има обаче още неща, които биха могли да създадат, безапелационни са и трите партии, посетили Киев. Сред тях са военно-техническата помощ за Украйна и разширението на глобите за Русия.

Чути са мощни гърмежи, Русия е нанесла ракетни офанзиви

Освен помощ, част от поддръжката от България ще е за участието на Украйна в НАТО и Европейския съюз. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР