Багерът, разорал плажа в Ахтопол, е увредил сиви дюни, показа

...
Багерът, разорал плажа в Ахтопол, е увредил сиви дюни, показа
Коментари Харесай

Минимум 10 000 лв. глоба за концесионера, разкопал плажа в Ахтопол

Багерът, разорал плажа в Ахтопол, е увредил сиви дюни, сподели инспекция на място на екоинспекцията в Бургас.

Пред проверяващите шефът на плажа изясни, че багерът минал по към този момент съществуваща пътека, с цел да сложи дървена скара, а задачата била да се разчисти достъпът до плажа.

Снимка: btvnovinite.bg

Екоинспекторите дефинираха с GPS нарушавания сектор. След сравнение със профилираните карти на дюните е открито, че машината е увредила близо половин декар сиви дюни. Мястото попада в две предпазени зони и е част от парк „ Странджа “.
Разораните дюни в Ахтопол: Екоинспектори ревизират дейностите на концесионера Те обясниха, че ще ревизират с GPS опустошения сектор
" Не сме разрушавали нито дюни, нито сме заравнявали. Просто сме зачистили няколко храста. Но и да е в дюни, ние не сме създали нарушаване, в случай че сме изчистили достъпа до плажа ", съобщи Галин Вълчев, шеф на плаж " Ахтопол-Север ".

Снимка: btvnovinite.bg

" От днешната инспекция се откри, че трасетата, през които е преминато и са сложени скарите за достъпа на плажа до Ахтопол, са върху сиви дюни. Това е нарушаване по Закона за предпазените територии. За юридическо лице глобата е от 1000 до 10 000 лева, а за физическо лице - от 100 до 5000 лева ", изясни Тонка Атанасова, шеф на РИОСВ-Бургас.

Министерството на туризма също ще санкции концесионера с 10 до 50 000 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР