Багер събаря вътрешна стена на изгорелия преди шест години тютюнев

...
Багер събаря вътрешна стена на изгорелия преди шест години тютюнев
Коментари Харесай

Събарят още един склад в Тютюневия град в Пловдив -

Багер събаря вътрешна стена на изгорелия преди шест години тютюнев склад на ъгъла на ул. „ Г.М. Димитров “ и „ Екзарх Йосиф “ в Пловдив, оповестява " ".

От " Под тепето " оповестяват, че фасадите на склада към момента са изцяло здрави.

Източник: " Под тепето "

Това е вторият склад в Тютюневия град, в който след пожар влиза екскаватор. Преди седмица стартира разрушаването на склада на ул. „ Христо Ботев “ 51.

По-рано денем Специализираният експертен съвет по запазване на недвижимото културно завещание реши да избави този склад и му издаде статут на индивидуален монумент на културата от локално значение. Представители на компанията собственик  Кепитъл Холдинг Груп пробваха да забавят процедурата. Освен това от компанията са входирали и две възражения - в НИНКН и Министерството на културата.

На днешното съвещание на експертния съвет вложителите обявиха, че постройката вече е съборена на 50 %. Фасадите на склада обаче са непокътнати. Тоав е и повода за вземането на крайното решение. За завършването на процедурата е нужен подписът на министъра на културата. До тогава са неразрешени всякакви дейности по постройката.

Междувременно специалистите взеха решение още по реда на ЗУТ в общината да бъде входиран план за подсилване на фасадите на склада.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР