Багер на Община Царево унищожава защитени дюни на плаж Корал.

...
Багер на Община Царево унищожава защитени дюни на плаж Корал.
Коментари Харесай

Гражданин сигнализира: Багер на Община Царево унищожава защитени дюни на плаж Корал

Багер на Община Царево унищожава предпазени дюни на плаж Корал. За това алармира консуматор в страницата във Фейсбук " Да запазим Корал ". Мъжът е качил и видео в You Tube.  

" Това е едно неповторимо, девствено място в нашата природа, само че за наше голямо отчаяние на това място е влезнал екскаватор и вандалски е изорал съвсем един декар от пясъка “, споделя мъжът във видеото.

Той обръща внимание на това, че сходно деяние, а точно да се унищожават предпазени растения и пясъчни дюни, се санкционира в целия свят.

Вандалският акт се е случил на 7 юни със знанието на общината, твърди още жителят.

Това е станало в наличието на представители от Община Царево и кметството на село Лозенец. Целта била да се извади от водата един мъртъв бик, за който е подаден сигнал ден по-рано. Припомняме, че тогава в акцията се включиха Областна администрация, Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас и Българска организация по сигурност на храните. Наложило се потреблението на техника, поради размерите на животното. На терен са бил проф. доктор Мария Нейкова, кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев, зам.-кметът Марин Киров и кметът на с. Лозенец Женя Гандиева.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР