Багер беше забелязан да копае на плаж Аурелия в Равда,

...
Багер беше забелязан да копае на плаж Аурелия в Равда,
Коментари Харесай

Багер влезе да разкопава плаж Аурелия в Равда

Багер беше видян да копае на плаж Аурелия в Равда, община Несебър. 
Още по темата
На фотография, изпратена до БНР и Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас се вижда по какъв начин техниката загребва пясъка от плажа в днешния почивен ден. По случая е сигнализирана и Община Несебър. 

" Има заповед от регионалната администрация в Бургас да не се строят никакви насипи и да няма тежки машини на плажа, още по малко да се копае непосредствено от морето ", се споделя още в изпратения до публичното радио сигнал.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас първо обяснили, че дават отговор единствено за плажове част от предпазени зони. Малко по-късно от пресцентъра на министерството на околната среда и водите оповестиха: 

" Незабавно е прекъснато разкопаването на плаж Аурелия. След заповед на министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова от Регионалната ревизия по околната среда и водите - Бургас са ревизирали през днешния ден плажа. В наличието на органите на Министерство на вътрешните работи е открито, че екскаватор разкопава плажната линия. Разпоредено е незабавно да се прекрати активността ". 

Предстои сформиране на акт, а след определяне на размера на вредите, ще бъде избран размерът на санкцията. Министерството на околната среда и водите, в това число посредством районните си структури, реагира на сигналите на жители, с цел да не бъдат допускани противозаконни действия и такива, които биха оказали отрицателно влияние върху околната среда.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР