БАГДАД — Удар на американски дрон удари кола в иракската

...
БАГДАД — Удар на американски дрон удари кола в иракската
Коментари Харесай

Удар с дрон на САЩ в Багдад уби високопоставен командир на милиция: служители

БАГДАД — Удар на американски дрон удари кола в иракската столица в сряда вечерта, убивайки трима членове на мощната милиция Катаиб Хизбула, в това число почитан пълководец, споделиха чиновници.

Ударът пристигна на основна пътна артерия в квартал Мащал в източен Багдад. Тълпа се събра, до момента в който екипите за незабавно реагиране претърсваха останките. Силите за сигурност затвориха строго охраняваната Зелена зона, където се намират редица дипломатически комплекси, на фона на апелите към протестиращите да щурмуват посолството на Съединени американски щати.

Двама американски чиновници, осведомени с въпроса, споделиха, че почитан пълководец на Катаиб Хизбула е бил обект на удар на Съединени американски щати в сряда в Ирак. Те не бяха упълномощени да разясняват обществено и приказваха при изискване за анонимност.

Двама чиновници от подкрепяните от Иран милиции в Ирак споделиха, че един от тримата убити е Уисам Мохамед „ Абу Бакр “ ал-Саади, командирът, отговарящ за интервенциите на Катаиб Хизбула в Сирия. Служителите приказваха при услови...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР