Бъдете здрави и по всяко време можете да разчитате на

...
Бъдете здрави и по всяко време можете да разчитате на
Коментари Харесай

Черепа пак събуди интереса на всички, само Гешев още умира от скука

Бъдете здрави и когато и да е можете да разчитате на отговори на вашите въпроси - по този начин Васил Божко завърши онлайн-пресконференцията във връзка арестите на някогашния министър председател Бойко Борисов, ексфинансовия министър Владислав Горанов и ПР-а на кабинета на Борисов Севда Арнаудова. Срещата с публицисти трябваше да хвърли светлина върху събитията, при които Божков е бил изнудван от тримата. Както към този момент е известно, те бяха арестувани предишния петък за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи с съображение за необходимост по отношение на обвиняване против тримата за изнудване. 

 

Най-интересният факт, обявен от Божков на конференцията бе, че на 8 март той е бил разпитан от представители на Европейската прокуратурата.

" Те демонстрираха интерес към жалбата ми, по-късно ме откриха и ме разпитаха, заяви Божков. Дни преди този момент дадох пояснения и пред Главна дирекция " Национална полиция " - те ми зададоха документално въпроси, на които отговорих документално, посочи още той. Няма да кажа с какви доказателства разполагам, тъй като това ще попречи на следствието ", съобщи Божков на въпрос дали има записи от срещи с Борисов, Горанов и Арнаудова.

Той разяснява в детайли и схемата на изнудването.

" Първо ме извика Бойко, в резиденцията му в Бояна. Ще оправим нещата, обаче и ти би трябвало да помагаш. След това ме прати при Менда Стоянова. Въпросните 560 млн. лева загуби за бюджета са тези пари от облагането на хазартните му игри единствено с такси. Тези такси бяха признати със закон и всеки месец са взимани с автограф на финансовия министър, той е нареждал да се взимат тези такси, не аз! ", описа Божков и още веднъж съобщи, че той и компаниите му нямат никакви данъчни отговорности към страната.

По този мотив министърът на финансите Асен Василев заяви преди дни, че задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова е вследствие на дейности по сигнал на хазартния необут Васил Божков и отчет на Агенция " Държавна финансова ревизия " (АДФИ) от юли 2021 година.

" Този отчет откри загуби за бюджета в размер на близо 557 милиона лв. поради бездействието на Комисията по хазарта, подчинена на финансовия министър Владислав Горанов. Тогава АДФИ откри, че за тествания интервал 1.1.2014-31.12.2019 година е налице възнаграждение на по-малък от дължимия размер на таксата. Българската прокуратура по този начин и не предприе нищо по този отчет ", съобщи Василев.

Вторият човек, при който Борисов е пратил Божков е финансовият министър Владислав Горанов. Неговата задача е била да каже какъв брой пари коства удоволствието да се заплащат по-малки такси.

" Ходил съм при Влади доста постоянно ", съобщи Божков. Сумите, които той давал били в размер на 20% от облагата на бизнеса му. " Парите съм давал из ръка в ръка,както споделя народът. При едни купюри в сакото могат да се скрият до половин милион евро. Влизаш вътре, вадиш всичко от джобовете, палиш една пура  и излизаш преди да си я допушил ", разкри той и добави: " Севда също постоянно идваше при мен. Борисов ми сподели " Севда ще мине, да ти каже какъв брой трябват ". Тя идваше доста постоянно, на нея й давах пари за други цели, за това-онова, колкото каже, ту в евро, ту в левове... "

Под напън на Борисов, Васил Божков е " купил " футболния клуб " Левски ".

" Взех " Левски ", подписах рекламни контракти с " Нова телевизия ", с които им осигурих пари да си купят малкия екран ", разкри още Божков. В листата за хората които ме изнудваха има още хора. Кирил Домусчиев и вицепремиера Валери Симеонов в кабинета на Борисов, който извърши два пъти поръчки на ГЕРБ, са в него. В прокуратурата знаят всичко, само че не желаят да създадат нещо. Сигналът ми във Върховната касационна прокуратура се намира там от две години, след това са го пратили в спезцпрокуратурата, само че настояват че няма никакви материали от мен. Истината последователно става ясно ", сподели още той.

По-рано същия ден вътрешният министър Бойко Рашков загатна, че ПР-ът на Борисов Севдалина Арнаудова е разполагала с вътрешна информация от полицията по отношение на дейностите против нея, Борисов и Горанов.

" Сестрата на Севдалина Арнаудова работи в Главна дирекция „ Национална полиция “, уточни Рашков в коментар дали има информативен теч по случая.

Според имуществена декларация, подписана от Ирена Стефанова Арнаудова, тя е с служба основен специалист в ГДНП. ПР-ът на Борисов Севда Арнаудова през днешния ден реагира на изказванията на Рашков. „ Бойко Рашков изрече доста лъжи, сестра ми работи в Дирекцията на полицията от 22 години има редица награди от това министерство, подписвани от най разнообразни министри. Сестра ми изрично не е имала никаква информация за полицейската акция против нас ", съобщи тя. " Тя работи в бранш, който няма нищо общо с провежданите следствия и досъдебни производства. Никой от нас не знаеше, че ще бъде задържан “, съобщи Севдалина Арнаудова.

Работата в службите е фамилна традиция, разкрива самата Арнаудова. През юни 2020 година, когато абсурдът към Васил Божков и изказванията му, че е изнудван от Бойко Борисов и сие, Арнаудова разгласява във Facebook пост, с който отхвърли изказванията на предприемача. Тя призна че познава Васил Божков от дълго време, само че въобще не е предполагала, че можге да има такава операция на истината. " Не чаках, че ще трансформира персоналните връзки в защитна теза ", съобщи тя. 

Какво написа Севда на Божков във Facebook?

" Здравейте, господин Божков (Али Баба). Пише Ви Шехерезада. И аз умея да описвам приказки. И ще стартира преди Вас, тъй като като един дъртак не помните добре приказките и си ги съчинявате. Така правеше дядо ми, когато ми разказваше.

Опитвате се през мен да атакувате различен. Лошо, Али Баба! Аз чували с милиони не съм пренасяла и не съм взимала нито за себе си, нито за различен! Не сте давал за никой. И нито ме е боязън от лъжите Ви, нито от заканите! Аз не съм Вашата цел, Али Баба! Целите се в различен през мен и бъркате, тъй като не казвате истината!

Но да сложим начало на приказката, а ще пристигна време да й сложим и дебела алена точка, Али Баба... (това го помните, нали, Али Баба?) Но да се върнем на приказката.

На Шехерезада татко й работеше за Вас. Още в далечната 1998 година, само че Вие не забелязвахте тогава този собствен чиновник. Спомнихте си за него, когато един ден давахте от насъбраното в пещерата. Осъзнахте, че той е Арнаудов, тъкмо като Шехерезада Арнаудова, която тогава не познавахте и не работеше за държавното управление. И започнахте да я търсите. Имахте тактичност! Предложихте на служителя си и формален контракт, колесница и
бонус - на цената на една Ваша пура, отново скрито. Всичко това, с цел да стигнете Шехерезада, тя Ви трябваше... Намерихте я през робите си. Викахте я настоятелно, разказвахте й приказки, а татко й - него пращахте да Ви пази парцелите! Но Шехерезада е полицейска дъщеря, Али Баба, и доста внимаваше. Много! Тя идваше и със свитата си - другари, брачен партньор, семейство. Вие започнахте да й оферирате всичко. Шехерезада по този начин и не Ви пожела! Тогава Вие, Али Баба, доста се ядосахте...

Шехерзада Ви сподели - “не смей ” и аз умея да описвам. Не смейте да ме пипате! Вие се изплашихте, Али Баба. Вие сте нерешителен човек, скочихте на дървото и се скрихте. Така, както и в този момент се криете. Не смейте да ме плашите, не я е боязън Шехерезада! Тя не е бандит. Семейството ми и приятелите ми - също! Спомнете си приказките и не ги разказвайте изборно.

А Вашата приказка е една! Оправете си сметките с хазната, в случай че желаете да не останете в историята като бандит! Или стойте на дървото, до момента в който можете...
Големите мъже не ги е боязън от огромни мъже, Али Баба. И не атакуват дами. Явно нито сте огромен, нито сте мъж.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР