Бъдете спестовни е посланието на ЕМО Етър и музей Дом

...
Бъдете спестовни е посланието на ЕМО Етър и музей Дом
Коментари Харесай

Два габровски музея честваха Световния ден на водата

„ Бъдете спестовни ” е посланието на ЕМО „ Етър ” и музей „ Дом на хумора и сатирата ” в Габрово във връзка Световния ден на водата-22 март. Дървено корабче с дължина 1 метър и широчина 50 см бе пуснато във водите на река Сивек, която е приток на Янтра. Плавателният съд придвижи типично габровско обръщение, оповестено от Светлозар Тодоров, координатор на отдел „ Работа с публики ” в „ Етър ”: „ Хората в Габрово от епохи осъзнават, че водата е мощ, буря и прегръдка.
Символ на неизменност – водата изглажда и най-острите камъни. Водата е живот, по тази причина всеки, който живее в Габрово я цени. И пести! На нас, габровци, сърцата ни се свиват, защото няма по какъв начин да сложим канелка на река Янтра и толкоз огромно количество чиста вода, освен това гратис, изтича от Столицата на хумора и сатирата към остарялата столица Велико Търново”.
 emo4  emo2  emo  emo1
В ЕМО „ Етър ” решили да употребяват течението на водата, с цел да насочат привет към музея „ Дом на хумора и сатирата ”.
„ Така пестим от пощенски услуги и не вършим разноски от телефонни диалози. Не изразходваме даже интернета си. Доставчиците ни настояват, че е безграничен, което навежда всеки габровец – кореняк или не, на мисълта, че спестения запас би трябвало да е в същия размер “, изясняват шеговито етнографите.

„ В тази лодка има доста самун. Чудесен експонат – нов знак на габровската пестеливост, който ще покажем в Музея. Първи април, Денят на шегата е и ден на отворените порти за Дома на хумора. Тогава при нас се стича половин България и гостите ще могат да видят лодката и вашето по този начин значимо обръщение “, дават отговор в отговарящ жанр от Дома на хумора и сатирата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР