Бъдете посланици на своята държава в САЩ - с тези

...
Бъдете посланици на своята държава в САЩ - с тези
Коментари Харесай

Посланик Мустафа връчи визи на петима студенти по програмата Work and travel за първи път след пандемията - Общество

Бъдете посланици на своята страна в Съединени американски щати - с тези думи американският първи посланик у нас Херо Мустафа се обърна към петимата студенти, които тази година ще заминат за разнообразни щати на страната по лятната стратегия " Работа и пътешестване ". По нея от 2000 година до момента визи са получили над 120 000 български студенти . По време на пандемията от COVID-19 програмата бе спряна и е възобновена през тази година.

" С наслада възобновявам традицията през днешния ден, заобиколена от студенти, които скоро ще се спуснат във вълнуващи завършения в Съединени американски щати. Двупосочното пътуваме сред Съединени американски щати и България е в сърцевината на това, което прави нашите страни толкоз близки другари, сътрудници и съдружници. В годината, в която означаваме 120-годишнината от определяне на дипломатическите връзки , ще кажа единствено това: Връзките сред Америка и България, сред американския и българския народ в никакъв случай не са били по-силни и ние сме решени да ги развиваме още повече ", акцентира дипломат Мустафа, която персонално връчи визите на петимата студенти.

Тя изясни, че консулският отдел, който не е спирал работа и по време на пандемията, е възстановил цялостния си действен потенциал. 

" Лятната стратегия предлага неповторима опция на студенти от университети и колежи от целия свят да живеят и работят в Съединени американски щати по време на лятната си почивка, да поддържат връзка с американски жители, да подобрят познанията си по британски език и да опознаят културата и метода на живот в Съединени американски щати. Нещо повече - програмата разрешава на студентите да бъдат посланици на своите страни и да споделят най-хубавото от своята богата просвета и обичаи с американския народ ", акцентира дипломатът. 

Генералният консул Майкъл Гриър изясни, че програмата предизвиква законните пътувания за културен продан. За да вземат участие в програмата, студентите би трябвало да владеят британски език, да са записани като постоянни студенти и да възнамеряват да се върнат в България, акцентира той.

Петимата студенти са кандидатствали за летни бригади посредством организация, от където избират работното им място. Целият развой лишава към 5 месеца. Интервюто за виза е предшествано от диалог с работодателя, който би трябвало да даде единодушието си. Повечето от работодателите са от региона на туризма.

Единият от студентите - Деан Гинев, учи магистратура " Политология " във Великотърновския университет и това лято ще е за шести път на бригада в Съединени американски щати. Преди това е бил в Аляска, Масачузетс, Калифорния, Хавай и Бостън. Тази година ще е още веднъж в Аляска.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР