Бъдете горди с отговорността, която носите в Европа в тези

...
Бъдете горди с отговорността, която носите в Европа в тези
Коментари Харесай

Председателят на групата „Обнови Европа“ в ЕП Стефан Сежурне: Бъдете горди с отговорността, която носите в Европа в тези трудни времена

" Бъдете горди с отговорността, която носите в Европа в тези сложни времена ". Това сподели ръководителят на групата „ Обнови Европа “ в Европарламента Стефан Сежурне по време на срещата си с водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и Парламентарната група на Движението, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

В диалога участваха още Роман Якич, началник на наблюдателната задача на ОССЕ през 2017 година, президент на демократичната мрежа за Югоизточна Европа - LIBSEEN, и Емил Киряс, вицепрезидент на Либералния интернационал. Сежурне, Якич и Киряс са в България, с цел да вземат участие в интернационалния конгрес под наслов „ Либерали за бъдещето на Европа: от Конференция до европейска промяна “, проведен в София от съпредседателя на АЛДЕ Илхан Кючюк.

Стефан Сежурне особено посочи работата и интензивността на евродепутатите на Движение за права и свободи - Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Вели.

" Експертизата в групата " Обнови Европа " е извънредно висока, нашите евродепутати могат да дадат на жителите на Европа отговор по всеки един въпрос ", сподели Сежурне.

" Евродепутатите на Движение за права и свободи са посланици на нашата група " Обнови Европа ", акцентира Сежурне. И посочи, че евродепутатите би трябвало да демонстрират на хората изменяща се и реформираща се Европа.

" Разширяването на Европейския съюз е извънредно значимо. Европейски Съюз има интерес от интеграцията на Западните Балкани ", посочи Сежурне.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ показа поредната и безапелационна позиция на Движението по въпроса за нуждата от интеграция на Западните Балкани. И срещна гостите с приноса на Движение за права и свободи за европейската и евроатлантическата ориентировка на България.

Мустафа Карадайъ напомни, че Движение за права и свободи е първата записана политическа партия в демократична България. И подчертава върху речта на създателя на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган, почетен ръководител на Движението, в Народното събрание през 1999 година, с помощта на която започва пътя на България към Европейски Съюз и НАТО.

" Когато либералите в България бяха на власт през 2004 година станахме членове на НАТО, а през 2007 година - и на Европейски Съюз ", сподели Карадайъ.

" Благодарение на Движение за права и свободи българският парламент одобри още в първия ден на войната в Украйна декларация, осъждаща съветската военна експанзия. Ние, либералите бяхме и в основата на решението за военна помощ за Украйна ", посочи още Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи срещна гостите с парламентарната активност на Движението. Посочи, че Народното събрание отстрани така наречен " златни паспорти " (инвестиционното гражданство), приемайки закон, импортиран от Движение за права и свободи. " Тази седмица Народно събрание ще гледа и другия план на Движение за права и свободи по тематиката - за унищожаване на така наречен " златни визи " (предоставяне на статут за непрекъснато престояване в България против инвестиции). Движение за права и свободи инициира и преустановяването на ин хаус процедурите. Това са три неща, за които Европа се произнесе, че би трябвало да бъдат отстранени и точно Движение за права и свободи поде самодейността за реализирането на рекомендациите към България ", уточни Мустафа Карадайъ.

" В момента ръководещото болшинство в България е ценностно разнородно и по тази причина не може да реализира промени ", съобщи водачът на Движение за права и свободи. Той акцентира, че България има потребност от ценностно, хомогенно, изрично евроатлантическо и устойчиво държавно управление с ясна цел – продоволствена и енергийна сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР