Бъдете горди, че сте български лекари. Всички ние разчитаме на

...
Бъдете горди, че сте български лекари. Всички ние разчитаме на
Коментари Харесай

Петков към новозавършилите лекари: Разчитаме на вас

Бъдете горди, че сте български лекари. Всички ние разчитаме на вас. Това сподели министър председателят Кирил Петков по време на тържествената гала за дипломирането на абитуриентите от Медицинския университет в София.

„ Пандемията от COVID-19 демонстрира, че би трябвало промяна на българския модел на опазване на здравето и да върнем уважението към лекарите “, съобщи от своя страна президентът Румен Радев.

„ Да създадеш добър доктор е задача. Това го потвърждават професионалните триумфи на неговите ученици. Искам да поднеса своята благодарност към управлението и преподавателите за това, че съумяват да запазят тези обичаи, само че и да ги съчетаят с нави форми на образование “, акцентира президентът.

Държавният глава съобщи, че в Плана за възвръщаме и резистентност се дават обилни благоприятни условия в областта на опазването на здравето. „ Заложени са 6 хеликоптера, 10 районни центъра за лекуване на мозъчно-съдови болести “, означи той и добави, че на идващ стадий се планува и построяването на национална цифрова платформа.

Радев регистрира, че за първи път от 2008 година даренията за „ Българската Коелда “ са над 3 млн. лева „ Хората подаряват, само че повода сте и вие “, сподели президентът.
Радев за разпита на Кирил Петков: Това е форма на институционално изнудване
Много ясно съм декларирал, че в случай че обединението не реализира пробив в правосъдната система, то предишното ще потърси реванш. Това е форма на институ...
Прочети повече
„ Някои ще решат да заминат в чужбина, това е ваше право, само че тези, които остават ще имат шанса да участвате интензивно в тази промяна. Малко са специалностите, обвързани с полагане на клетва да служиш за живота и здравето на другите хора “, сподели още Радев.

„ Да завършиш медицина единствено по себе си е достижение, тъй като лекарската специалност е друга от всяка друга “, сподели ректорът на Медицински университет акад. Лъчезар Трайков.

Той благодари на завършващите, че са се присъединили като доброволци в битката с COVID-19. „ Последните две години вашето образование мина под знака на битката с пандемията. Имахте неповторима опция да се изправите лице в лице с едно тежко предизвикателство, което изисква готовност на всички равнища “, обърна се акад. Трайков към младите лекари.

Тази година във випуск 2021 приключват 579 абитуриенти, като измежду тях 274 са българи, 53 от които са отличници. Трима от тях се дипломират с цялостно отличие и на церемонията ще им бъдат връчени тържествено премиите " Златен Хипократ ".

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР