Бъдете будни във вярата, защото вярата е онази твърда непоколебима

...
Бъдете будни във вярата, защото вярата е онази твърда непоколебима
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Усвоявайте знания не за оценката в училище, а за да бъдете подготвени за света

" Бъдете будни във вярата, тъй като вярата е онази твърда непоколебима основа, която ни води към благоденствие, която ни води в пътя на положителното, с цел да отхвърляте ежедневно злото от нас ". Това споделя във видеопослание към българските възпитаници и учители за началото на новата образователна 2023/2024 година Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний. 

" Многоуважаеми преподаватели,

Драги родители!

Изминаха другите летни дни и сме на прага на новата образователна година, ще прекрачите всички Вие в утрешния ден, с цел да черпите с цялостни шепи от съкровищницата на познанието, която е българското учебно заведение. Ще изучавате предметите, които ще ви дават главните понятия за заобикалящия ни свят. Свят, който е сътворен от нашия основател и създател Бога.

Искам да се обърна в този миг към Вас в подтекста на заобикалящата ни реалност, на съвремието в което живеем.

Скъпи възпитаници,

Скъпѐте времето си тъй като, както четем в Свещеното Писание, дните са лукави. Това, което пропуснете през днешния ден доста мъчно може на следващия ден да се върне и да наваксате всичко в хода на по този начин бързащото и устремено време към вечността. Учете с обич към Бога, към своите преподаватели, към своите родители.

Усвоявайте своите познания не за оценката в учебно заведение, а поради това да бъдете в действителност готови за света, откакто прекрачите прага вън от образователното заведение. Та, живеейки в нашето общество да бъдете потребни на 100 % с Вашите познания, с Вашия неотклонен труд, с цел да можеше да постигнете и задоволство от Вашите триумфи за наслада на Вашите родители, за наслада на Вашите учители – да бъдете в действителност почтени жители на нашето общество.

Бъдете будни във вярата, тъй като вярата е онази твърда непоколебима основа, която ни води към благоденствие, която ни води в пътя на положителното, с цел да отхвърлим ежедневно злото от нас, та, с добродетелният ни живот, живеейки с религия, вяра и обич – да бъдем Христови възпитаници: въз основа на любовта и посредством връзките на мира.

Честита нова образователна година!

Доброплодни триумфи на всички Вас и бъдете здрави и устремени с религия и очакване в Бога!
На добър час! "  

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР