Бъдещото двустранно сътрудничество в туризма обсъди днес на работна среща

...
Бъдещото двустранно сътрудничество в туризма обсъди днес на работна среща
Коментари Харесай

Министър Ангелкова проведе работна среща с посланика на Република Турция у нас Н. Пр. Хасан Улусой

Бъдещото двустранно съдействие в туризма разиска през днешния ден на работна среща министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила с Н. Пр. Хасан Улусой, дипломат на Република Турция в България.

Турция е извънредно значим пазар за българския туризъм. За първите три месеца на 2018 година страната е на второ място за входящ туризъм у нас. Посещенията от турски туристи за интервала януари -март 2018 година са повече от 161,5 хиляди, като нарастват с 14,6% по отношение на същия интервал на предходната година. През цялата 2017 година пък Турция се подрежда на 4-то място измежду топ пазарите за туристически пътувания в България. Посещенията от южната ни съседка са над 636 хиляди и са отчели растеж от 12,5%.

Министър Ангелкова заяви, че е изпратена публична покана към турския министър на културата и туризма за присъединяване в срещата на министрите от страните членки на Организацията за черноморско икономическо съдействие (ОЧИС), която ще се организира във Върна през юни. Събитието е включено в календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и е от най-високия клас „ А “. Турският министър на културата и туризма е поканен да се включи и във втория Международен конгрес на международните цивилизации и античните направления, който е под егидата на СОТ и ще се организира в София в интервала 14-16 ноември.

Министър Ангелкова и дипломат Улусой разискаха основаването на работна група с специалисти от двете страни, която да провежда прояви в България и Турция за увеличение обмена на туристи, както и взаимно разпространение на двете прилежащи страни пред далечни пазари. Ще се проведат взаимни срещи, на които представители на обособените курорти, туроператори и туристически сътрудници, вложители и хотелиери от двете страни да осъществят директни контакти. Двете страни се сплотиха към разновидността това да стане през есента. Министър Ангелкова предложи, а посланикът на Турция се съгласи, че ще бъде доста ползотворно, в случай че двустранните срещи сред експертите от България и Турция съвпаднат като време с конгреса на цивилизациите в София, където се чака необятно интернационално присъединяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР