Бъдещият шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров е обявил пред депутати,

...
Бъдещият шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров е обявил пред депутати,
Коментари Харесай

Цацаров не искал репресивна власт в КПКОНПИ

Бъдещият началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров е оповестил пред депутати, че не желае антикорупционната комисия да се трансформира в наказателен орган с раздут състав. В четвъртък актуалният основен прокурор с изтичащ мандат се срещна с групата на " Обединени патриоти " и реализира единодушие с тях по значими въпроси. Позицията на Цацаров бе преразказана от водача на НФСБ Валери Симеонов.

По думите му Цацаров изразил единодушие, че антикорупционната комисия не трябва да има полицейски пълномощия и не трябва да ползва специфични разследващи средства.

" Не е обикновено тази активност те да я правят. По отношение на обсега на проверяваните лица, защото сега стигат до водач на организация. Третото нещо, до каква степен да се трансферират функционалностите на КПКОНПИ върху общинските препоръки, които ще избират Комисия за спор на ползи. Доколко ще бъдат способени те? ", изясни Валери Симеонов до каква обща позиция са стигнали с Цацаров.

Настоящият основен прокурор бе препоръчан за началник на КПКОНПИ във вторник от представители на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ". Ден по-късно водачът на НФСБ Валери Симеонов театрално разгласи, че номинацията не е разисквана с НФСБ и затова не е публично подкрепена от групата на " Обединени шатриоти ". Наложи се Цацаров още веднъж да отиде в Народното събрание, с цел да се срещне с цялата група на " патриотите ", които без никаква изненада го харесаха.

След срещата Борис Ячев от НФСБ изясни с какво Цацаров е убедил депутатите, че е подобаващ за поста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР