Бъдещият президент на COP28, Султан ал-Джабер, откри тазгодишната среща на

...
Бъдещият президент на COP28, Султан ал-Джабер, откри тазгодишната среща на
Коментари Харесай

Президентът на COP28 призовава делегатите и петролните интереси да си сътрудничат, докато срещата на върха за климата се открива

Бъдещият президент на COP28, Султан ал-Джабер, откри тазгодишната среща на върха на Организация на обединените нации за климата, като прикани страните да намерят общ език в политиките за реализиране на световните климатични цели.

Климатичната конференция на Организация на обединените нации се открива в Дубай с народи под напън да усилят спешността на дейностите против световното стопляне и да се откажат от изкопаемите горива, на фона на натоварен надзор на богатите на нефт домакини ОАЕ.

Джабер, който е и основен изпълнителен шеф от националната петролна компания на ОАЕ ADNOC, призна в текстова версия на встъпителните си бележки, че има „ мощни възгледи по отношение на концепцията за включване на езика по отношение на изкопаемите горива и възобновимите енергийни източници в контрактувания текст... Моля ви да работим дружно “.

„ Колеги, дано историята отразява обстоятелството, че това е президентството, което направи самоуверен избор да се ангажира самодейно с петролните и газовите компании “, сподели Джабер. „ Имахме доста сложни полемики. Нека...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР