Бъдещият премиер Кирил Петков обясни смисъла от смяната на правилата,

...
Бъдещият премиер Кирил Петков обясни смисъла от смяната на правилата,
Коментари Харесай

Кирил Петков поиска оставката на Фандъкова

Бъдещият министър председател Кирил Петков изясни смисъла от промяната на разпоредбите, към която ще се стреми новото ръководство, с теорията за 2 % от обществото, които водят до напредък всички останали. "Двата % най-талантливи в едно общество се стремят към тези условия, които им разрешават развиване ", изясни Петков в "Седмицата " на Дарик радио. "Например мутрите от началото на прехода, в случай че бяха в Калифорния, щяха да ръководят компании за милиарди и стартъпи. Когато споделям, нулева приемливост към корупцията, това значи промяна на разпоредбите. И тези правила ще дадат опция за смяна на модела. Те би трябвало да родят нов образец за младите - това би трябвало да бъде младият академик или младият бизнесмен, а не оня, който кара джип, пуши пура и виси пред хотела. С тези от актуалните 2 %, които не са съгласни с новите правила, ще има борба. И по тази причина е нужна смяна в правосъдната система. Това ще е най-трудната ни задача. Необходимо е да съберем конституционно болшинство. Очевидно е, че основният прокурор и Висш съдебен съвет имат зависимости, които не знаем, само че виждаме резултата. Другото е смяна в закона за КПКОНПИ. ", съобщи Петков.

За Северна Македония

Идеята е да се основат работни групи, които да преглеждат човешките права, бизнес връзките, историята. "Наистина има доста неща за решение и надалеч освен историята е значима, като въобще не я подценяваме ", заяви Кирил Петков.

За София

"Не съм се виждал с госпожа Фандъкова, само че мисля, че тя би трябвало да отстъпи място на млад и деятелен човек, който желае да работи за София ", сподели Петков.

Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия

"Абсолютно градивно се държат в договарянията. Демократична България и Българска социалистическа партия се преценяват да не излезе дебатът в крайности, да вземем за пример за Русия. Така се стига до баланс ", заключи Петков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР