Бъдещият патриарх трябва да бъде обединител, молитвеник за целия народ,

...
Бъдещият патриарх трябва да бъде обединител, молитвеник за целия народ,
Коментари Харесай

Митрополит Григорий: Бъдещият патриарх да обедини клир и народ в името на Бог

" Бъдещият патриарх би трябвало да бъде обединител, молитвеник за целия народ, да работи за единството на църквата и да сплоти всички – клир и народ в името на Бог ".

Той е роден със светското име Красимир Маринов Цветков на 19 септември 1970 година в Ботевград

Това съобщи врачанският митрополит Григорий, наместник-председател на Светия Синод на Българската православна черква и един от претендентите за патриарх.

Митрополит Григорий съобщи, че дилемите, които следва да взема решение бъдещият патриарх, са доста и самият определен би трябвало да реши с какво да стартира.

 ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Патриархът на България България 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Патриархът на България  Приказният свят на легендите и въображението на детето Advertorial 4 мин. Приказният свят на легендите и въображението на детето  Гонка и потрошена патрулка в разградско село (СНИМКИ) България 2 мин. Гонка и потрошена патрулка в разградско село (СНИМКИ)  Високи температури в неделя, само че без кодове България 2 мин. Високи температури в неделя, само че без кодове  Исторически парламентарни избори във Франция Светът 3 мин. Исторически парламентарни избори във Франция  Зелената тога, бялата епанокалимавка, патриаршеският скиптър: Какво символизират? България 4 мин. Зелената тога, бялата епанокалимавка, патриаршеският скиптър: Какво символизират?  Ухапване и ужилване: Как да се справил с насекомите през лятото? България 8 мин. Ухапване и ужилване: Как да се справил с насекомите през лятото?  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Патриархът на България България 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Патриархът на България  Приказният свят на легендите и въображението на детето Advertorial 4 мин. Приказният свят на легендите и въображението на детето  Гонка и потрошена патрулка в разградско село (СНИМКИ) България 2 мин. Гонка и потрошена патрулка в разградско село (СНИМКИ)  Високи температури в неделя, само че без кодове България 2 мин. Високи температури в неделя, само че без кодове  Исторически парламентарни избори във Франция Светът 3 мин. Исторически парламентарни избори във Франция  Зелената тога, бялата епанокалимавка, патриаршеският скиптър: Какво символизират? България 4 мин. Зелената тога, бялата епанокалимавка, патриаршеският скиптър: Какво символизират?  Ухапване и ужилване: Как да се справил с насекомите през лятото? България 8 мин. Ухапване и ужилване: Как да се справил с насекомите през лятото?

Очакванията на митрополит Григорий за Събора, на който ще бъде определен духовният татко на българите, са той да бъде извършен в естествена конюнктура и да се съблюдава Устава на БПЦ.

На въпроса дали бързо ще бъде определен новият патриарх, той зави: „ Зависи от самите гласоподаватели, Бог само знае кой ще бъде идващият патриарх “.

Всичко към избора на новия патриарх на България следете в нашия онлайн репортаж:

Следете всичко към избора на идващия глава на Българската православна черква в нашия онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР