Бъдещият началник на отдел “Пътна полиция в СДВР ще се

...
Бъдещият началник на отдел “Пътна полиция в СДВР ще се
Коментари Харесай

Скандал! Бъдещият шеф на КАТ Радослав Начев спи със своя подчинена. Двамата трошат държавни пари из цяла Европа

Бъдещият шеф на отдел “Пътна полиция ” в Столична дирекция на вътрешните работи ще се споделя Радослав Начев. Той ще заеме поста след пенсионирането на комисар Тенчо Тенев, за което първа заяви нашата медия. Самият Тенев неведнъж е намеквал, че един ден ще бъде завещан от Начев, защото той познава работата на ведомството в елементи и се употребява с доверието на полицейския състав.

Наши източници от силовото министерство потвърдиха, че Начев в действителност познава издълбоко чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи и по-специално нежната половина на КАТ, с чиито представителки имал табиет да завързва топли, извънслужебни връзки. Това изказване важало с изключително огромна мощ за младичката русокоска Гергана Сотирова, която толкоз постоянно посещавала служебния му кабинет, че била в положение със завързани очи (в каквато поза много постоянно се озовавала) да опише мебелировката и по-специално меките кресла, диваните и табуретките, злословят подчинените на Тенев. Сексапилната комисарка била на служба младши автоконтрольор към отдел “Пътна полиция ” ГДНП. В това си качество тя постоянно била командирована дружно с Начев на специфични задачи из най-лъскавите европейски столици, макар че нямала нито ценза, нито пълномощията да упражни описаните в командировъчната заповед отговорности.

Нейни сътрудници с отвращение напомнят няколко случая, в които дружно с властния й ухажор били изпратени в град Хоогледе, Белгия и град Буртенбах, Германия. Командировката била за идентификация и монтаж на регистрационни табели на новозакупени МПС-та.  Скандалното в тази ситуация, е че са изпратени чиновници които тази активност не влиза в директните им пълномощия и държанка, която работи в бранш, нямащ нищо общо със характерната активност на задачата. Излишно е да загатваме, че съгласно информацията, с която разполагаме, Начев и Сотирова са спали в 5-звездни хотели, употребили са първокласни спа-процедури и са се хранели в гурме заведения за хранене със знак Мишелин. В същото време останалите чиновници на КАТ са били натъпкани по двама в стая и са се изхранвали на бюфет, макар респектиращия си стаж в системата. Някои от тях под сурдинка споделят, че част от командировъчните са били прибрани от Начев без да са регистрирани.

И това не е изолиран случай. От началото на годината компрометираният зам. Началник на КАТ София Радослав Начев, неведнъж е бил в такива командировки дружно с съдбовната Гергана. Задграничните безобразия са ставали със знанието на началника на пътна полиция в ГДНП комисар Калоян Драганов  и зам. шефа на ГДНП Борислав Муеров, за които ще изнесем скандални обстоятелства в допълнение.

Сотирова от своя страна въобще не криела нежните си усеща към Начев, а парадирала с връзката и постоянно осребрявала креватните си връзки по върховете на КАТ. Синеочката се набивала на очи със забележителния си веществен стандарт, нямащ връзка със скромната заплата на младши чиновник. Охолството й било обезпечавано от бъдещият правоприемник на Тенчо Тенев, който й осигурявал солидна месечна прехрана, макар че си имал публична другарка, с която живеел на фамилни начала. От къде един служител на реда, па въпреки и на висша служба, има пари да живее като дубайски шейх-многоженец е тематика, с която би било добре да се запознае " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи, разясняват катаджии, поискали анонимност.

На Радослав Начев се приписва " заслугата " за оставката на президентския консултант Пламен Узунов от шефското място в МВР-Пловдив, напомнят униформени чиновници под тепетата. По това време Начев е началник на КАТ – Пловдив, от където скоропостижно е махнат. Смяната на му идва след завършилата вътрешна инспекция, формирана по отношение на случай на бул. „ Никола Вапцаров “, при който умира пешеходец, а нещастието е последвана от меко казано странни условия към задържането и инспекцията на шофьорa на колата Милан Дивеков. Скандалът бе една от аргументите Пламен Узунов да подаде оставка като шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. След завършилата инспекция Начев е заменен от дългогодишния чиновник в отдел „ Регистрация “ Николина Джамбова, а той е изместен като шеф на група в СПС.

Колегите му са уверени, че откакто седне на стола на Тенчо Тенев, бъдещият началник на КАТ Радослав Начев ще има опция тъпкано да си го върне на хората, отговорни за снемането му от служба.

Източник: crimesbg.com





 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР